Gothia Cup

Hammarby IF tog hem guldet i G14-kategorin

Det blev en jämn match som slutade i en hektisk straffläggning.

SKF Arena bjöd på strålande sol när det var dags att sparka igång finalen mellan svenska Hammarby IF och det amerikanska laget Iconz Elite i kategorin G14. 

Hammarby gick in i matchen med bara ett insläppt mål i hela turneringen, och det blev snabbt tydligt varför. Deras snabba och starka ytterbackar i kombination med brytsäkra mittbackar gjorde det svårt för Iconz Elite att skapa målchanser.

Även Iconz Elite hade ett bra försvar som inte släppte till några farliga målchanser, vilket ledde till att det mesta av spelet skedde på mittplan. 
- Vi spelade bra. Vår speluppbyggnad var helt fantastisk, vi rullade upp bollen till mittfältarna som sedan passade ut till kanterna, det är bara den sista tredje delen som behöver sitta, säger lagets kapten, Elvira Wide.

Det dröjde till den 41:a spelminuten innan första målet kom. Iconz Elite fick en frispark, lite snett utanför straffområdet, som Hadley Allen snyggt skruvade in rakt i mål. Bara minuter senare svarade Hammarby genom att kvittera till 1-1. Nummer 99, Ellen Marquez, fick en bra målchans innanför straffområdet som hon tog vara på genom att placera in bollen i målvaktens första stolpe. 
- Vi tänkte inte så mycket när de gjorde mål utan vi kämpade på och höll oss till vårt spel. Det var otroligt skönt att snabbt kunna kvittera, vi kunde pusta ut lite, fortsätter Elwira.

Matchen slutade 1-1 efter ordinarie tid och det gick till straffläggning, där Hammarbys målvakt, Ellie Röhr, blev den stora matchvinnaren. Med två räddningar hjälpte hon sitt Hammarby att ta hem guldet. 
- Hon är så sjukt grym, efter hennes två räddningar visste vi att vi skulle gå hela vägen. Känslan just nu är helt fantastisk, det finns inget bättre, avslutar Elvira med.

Hammarby IF - Iconz Elite 
SKF Arena
5-3(P) (0-0)

Grattis, Hammarby IF, till vinsten i Gothia Cup 2024.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy