Gothia Cup

Hammarby IF vann G13 finalen: “En fantastisk känsla”

Det bjöds på en händelserik match med mycket energi.

Den tredje finalmatchen för dagen på SKF Arena spelades mellan Jitex BK och Hammarby IF i kategorin G13. Mötet bestod av två tekniskt duktiga lag som båda föredrog att spela bollen längst backen. Få touch och mycket rörelse gjorde att det blev ett högt speltempo och en händelserik match.
- Vi kämpade hårt, peppade varandra och fick igång vårt spel, säger Nicole Rydberg som vinner Gothia Cup för andra året i rad med Hammarby.

Första halvlek började jämnt. Hammarby utnyttjade många gånger sina snabba yttrar som sprang längst kanterna och slog inlägg. Jitex visade på ett stabilt och rättplacerat försvar som inte lät inläggen bli till några farliga målchanser.
- Jitex hade ett väldigt bra försvar som stod tätt, det var svårt att komma igenom dem, fortsätter Nicole.

I slutet av första halvlek tog Hammarby över mer och mer. Trots detta höll Jitex tätt framför deras mål och tvingade Hammarby till att skjuta utanför straffområdet. Jitex duktiga målvakt, Ronja Iglamyhr, stod för ett flertal fina räddningar som gjorde att ett tillbakatryckt Jitex kunde gå in i halvtidsvila med ställningen 0-0.

Några minuter in på andra halvlek orkade inte Jitex hålla tätt längre. Hammarby tog ledningen efter ett bra uppbyggt anfall som avslutades med ett fint placerat skott av nummer 10, Sharon Tuvesson.

Bara minuter senare utökade Hammarby ledningen till 2-0 genom nummer 79, Chrisoula Triantafilidou, vilket också blev matchens sista mål.
- Känslan just nu är helt otrolig, vi har våra fans med oss och lagandan är på topp, avslutar Nicole med att säga.