Han tar med sig hundratals spelare från Island till Gothia Cup - Gothia Cup
Gothia Cup

Han tar med sig hundratals spelare från Island till Gothia Cup

Ludvik Arnarson har hjälpt isländska lag att ta sig till Gothia Cup i över 20 år.

Ludvik Arnarson och hans företag tar med sig många lag från Island till Gothia Cup varje sommar. Förra året tog de över 70 lag till Göteborg och i år blir det över 40 lag.

Hur blev du involverad i Gothia Cup från början?

– När jag började jobba på en sportresebyrå 1997 var en av de frågor vi jobbade med att skicka ungdomslag utomlands för turneringar. Det blev snart väldigt tydligt för mig att Gothia Cup helt enkelt var den bästa turneringen för våra kunder på så många sätt, både ur rese- och fotbollssynpunkt. Så ända sedan dess har vi strävat efter att få så många lag som möjligt till turneringen varje år, säger Ludvik Arnarson.

Ni har 41 lag från Island anmälda i år. Är du nöjd med det och hur stort är intresset?
– Vi har 41 lag från elva klubbar; Breidablik, Dalvik, FH, Fram, Fylkir, HK, KA, Keflavik, KR, Vikingur och Volsungur. Jag tror att det här är näst flest lag som vi har haft, så vi är väldigt nöjda med siffrorna. Intresset är väldigt stort på Island för Gothia Cup och att ha 30-40 lag varje år är såklart ett bevis på det. När man tänker på att vi har mindre än 400 000 invånare på Island så är det här ett stort antal lag.

Vilken är er roll? Hur fungerar det när ni tar med er lag till Göteborg?
– Vår roll är att marknadsföra turneringen för isländska lag och sedan arrangera flygningar och så vidare för alla lag. Exempelvis har vi i år cirka 750 spelare, ledare och tränare som kommer, så att organisera flygningarna kan vara en komplicerad fråga. Vi är i ständig kontakt med lagledarna från varje klubb och vi hjälper dem med anmälningarna och reseaspekten av det hela. Vi har också goda kontakter med Gothia Cups personal, eftersom det alltid finns några frågor som måste tas upp. Sedan skickar vi över två-tre personer som arbetar på turneringen som vår personal, och hjälper lagledarna för alla lag vi skickar. Det är såklart det roligaste, att vara på turneringen och njuta av det stora evenemang som Gothia Cup är.

Varför tror du att Gothia Cup är så populärt på Island? Hur många lag har du tagit med till Gothia Cup som mest?
– Förra året hade vi över 70 lag, men det berodde förstås på att turneringen inte hade hållits på två år, så det var inte alls en normal situation. Jag är inte säker på om vi någonsin kan upprepa de siffrorna igen, säger Ludvik Arnarson och fortsätter:
– Anledningen till turneringens popularitet för isländska lag har främst att göra med själva turneringen. Det är ett fantastiskt evenemang, där du kan mötas och mäta dig mot lag från hela världen. Under en vecka förs världen på sätt och vis till Göteborg och det är inte bara fotboll, utan det är i allmänhet en stor upplevelse för unga.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy