Gothia Boost Tour

Här är första vinnarna i Gothia Boost Tour

I går var det äntligen dags att hälsa på de första vinnarna i Gothia Boost Tour och vinsten gick till Kungshamns/Smögens IF. Tillsammans med vår partner GB Glace och en stor värdecheck – som ger dem fritt deltagande till Gothia Cup 2022 – överraskade vi laget i deras klubbstuga.

Sedan i mitten på juli har svenska lag haft möjligheten att skicka in ansökningar för att vinna gratis deltagande i Gothia Cup 2022 genom att förklara hur de har blivit påverkade av pandemin och vad de har gjort för att behålla motivationen. För att stötta ungdomsidrottens återstart kommer vi, tillsammans med våra partners, göra nedslag hos ett antal klubbar i Sverige som lyckats övertyga juryn med sin motivering.

I går startade resan genom Sverige och första nedslaget genomfördes i samarbete med vår trogna partner GB Glace, Kungshamns/Smögens IF blev det första laget att kamma hem priset i Gothia Boost Tour.

Det här hade jag inte förväntat mig, jag kan inte fatta att det är sant - säger en tagen Alma Feldt som är en spelarna som ska få besöka Gothia Cup nästa sommar.

Flera utav tjejerna i laget förklarar hur de inte har haft mycket att se fram emot sedan pandemin startade och pratar om inställda cuper och avhopp ifrån laget.

Det har varit tråkigt och vi har varit lite dåliga på att fokusera men nu ska det bli ändring. Nu ska jag springa varje dag! - säger Lisa Stranne

Laget är mellan 12–13 år och har därmed aldrig haft möjligheten att delta i turneringen. Tjejerna är ganska överens om att invigningen är något som de ser fram men också att möta och spela mot lag från andra länder.

Det här betyder ofantligt mycket för tjejerna, jag tror inte de förstår hur stort det är att får delta i Gothia Cup. Det här är en boost! Nu kommer det bli hundraprocents träningsnärvaro. - säger tränare Sanna Henriksson

Nu är resan i gång och genom att följa gothiacup_swe på TikTok så kan ni få se mer av Gothia Boost Tour och hänga med på resan.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy