Gothia Cup

Hundratals lag anländer till Göteborg för Gothia Cup

Argentinska Club Social y Deportivo Cazadores och Österrikiska LAZ Stockerau landade samtidigt på Landvetter efter väsentligt olika långa flygresor.

Under söndagen anländer flera hundra fotbollslag till Göteborg och Gothia Cup. En strid ström av förväntansfulla ungdomsspelare från världens alla hörn väller ut genom tullen på Landvetter för att sedan flockas runt bussarna på terminalen. Trots spelarnas höga förväntningar och glada miner är energinivåerna varierande. 

Det Argentinska G12-laget Club Social y Deportivo Cazadores har en lång resa bakom sig.
– Vi har rest i över ett dygn via Buenos Aires och Amsterdam för att komma hit. Vi är otroligt glada över att vara här och förväntningarna är skyhöga, även om vi också är trötta, säger lagets ledare Cintia Agusti. 

Flicklaget fick chansen att resa över Atlanten för att delta i världens största fotbollsturnering sedan de blev mästare i den SKF-sponsrade kvaltävlingen "Meet the World" hemma i Argentina tidigare i år.
– Vi vann den avgörande matchen på straffar. Tjejerna är väldigt glada att de kunnat spela sig till den här möjligheten och vi ser verkligen fram emot en vecka fylld av fotboll och glädje, fortsätter Agusti.

I Landvetters ankomsthall hörs plötsligt ett dånande flerstämmigt vrål. Det är det österrikiska pojklaget LAZ Stockerau som ligger bakom skanderandet. Efter en betydligt kortare resa, endast två timmar med direktflyget från Wien, är österrikarnas lagkapten Nico Kovacevic energinivå ännu påtagligt hög.
– Det är vårt lagnamn vi ropar ut. Vi är så taggade över att äntligen vara här och vi ser mycket fram emot veckan. Förhoppningsvis kan vi vinna hela turneringen, säger han

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy