Gothia Cup

Huvudtränaren Mimi Nartey återvänder till Gothia Cup

Hennes dotter Liya Nartey följer i hennes fotspår.

Mimi Nartey spelade i Gothia Cup för 26 år sedan. Nu är hon tillbaka som huvudtränare för LA United, och de är här för att vinna.
– Det är ren glädje att få ge tillbaka till alla nya generationer med kvinnliga fotbollsspelare, säger hon.

Hon hann med mycket under sin långa spelarkarriär. Den tog sin början under Gothia Cup 1996 där hon prydde omslaget till Göteborgs-Posten under öppningsceremonien. Nu återvänder hon till Gothia Cup, den här gången som chefstränare för LA United.
– Min professionella spelarkarriär inleddes i Gothia Cup kan man säga. Efter turneringen kom jag med i Ghanas landslag och sedan spelade jag i W League i USA, en föregångare till Women's National Soccer League som vi har idag, säger Mimi Nartey.

Att återvända till Gothia Cup är inte bara speciellt för Mimi för att hon spelade där själv. Hennes dotter Liya Nartey är lagkapten i LA United.
– Det är en underbar känsla, som en cirkel som sluts. Hon ser exakt likadan ut som jag gjorde då, så historien upprepar sig på ett fint sätt. Du vet aldrig vad dina barn kommer att syssla med när de växer upp men det är väldigt glädjande att se henne följa i mina fotspår, säger hon.

Gothia Cup är självklart speciellt för både Mimi och Liya Nartey och deras mål är glasklart. De vill vinna och de har båda kämpat hårt för att ta sig dit de är idag.
– Jag tror att alla seriösa fotbollsspelare alltid siktar på att vinna. De flesta amerikanska lag som är här samlar ihop spelare från ett stort område bara för turneringen. Vi är ett riktigt lag som hållt ihop i flera år och som jobbar för att utvecklas tillsammans, berättar Mimi Nartey.

Oavsett hur matcherna slutar så behåller LA United sin positiva inställning. De har jetlag efter den långa flygresan från Kalifornien men Mimi Nartey är säker på att spelarna har vad som krävs.
– Vi kommer att hitta vår balans och lära oss av våra erfarenheter. Vi spelar en fysisk fotboll som passar oss bra, det tycker jag att vi har visat.

Bevisligen så betyder Gothia Cup mycket för Mimi Nartey. Det är något hon vill dela med sig av till alla flickorna i laget.
– Fotboll är min passion. Även om inte Liya spelat fotboll så hade jag åkt hit med laget ändå. För fem år sedan lovade jag dem att vi skulle åka till Gothia Cup. Och nu är vi här.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy