Gothia Cup

IFK Göteborg - den bästa klubben i årets fantastiska turnering

Turneringen är över för denna gång och vi hoppas att alla medverkande har haft en fantastisk vecka i Göteborg.

Gothia Cup 2022 avslutades under lördagskvällen. Det har varit en oförglömlig vecka. Nu kan vi meddela att IFK Göteborg var den mest framgångsrika klubben i årets turnering.

En helisländsk B16-final mellan Vikingur 1 och Stjarnan 1 avslutade turneringen. Vikingur 1 vann på straffar och fick pokalen av ingen mindre än Islands president Gudni Th. Jóhannesson. 4131 matcher spelades under turneringen. 18909 mål gjordes i Gothia Cup 2022!

IFK Göteborg var den bästa klubben under veckan. De hade tre lag i A-final och ett lag vann, B14-laget. Klubben är stolta över att vara den bästa klubben i turneringen i år och kommer nu att få ytterligare en pokal till sitt troféskåp.

– Det är fantastiskt kul men även lite överraskande! Vi är ju inte så stora till antalet spelare så nära nog varje träningsgrupp - förutom de äldsta pojkarna - har deltagit i någon form i våra åtta lag i årets Gothia Cup. Jag har själv sett många av matcherna och lagen har presterat väldigt bra på både flick- och pojksidan över lag. Att IFK Göteborg har tre lag i final är fantastiskt! Det är ett kvitto på att vi gör en hel del saker på ett bra sätt. Såklart finns det som alltid saker att förbättra men nu gläds vi med de olika lagens prestationer och framför allt B14 och deras turneringsseger, säger Christian Djuvfelt, som jobbar för IFK Göteborgs akademi.  

Stort grattis till IFK Göteborg!

Vi är så nöjda med årets upplaga av turneringen och vi hoppas att ni är det också. Gothia Cup-organisationen vill tacka alla inblandade i turneringen för en fantastisk och oförglömlig vecka! Ett stort tack till alla spelare, tränare, föräldrar, domare, funktionärer och samarbetspartners! Vi vill gärna se er här nästa år också.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy