Gothia Cup

IFK Göteborg vann SEF Trophy efter straffdrama

IFK Göteborg - Djurgårdens IF 5–4 (0-0)

Lokala laget IFK Göteborg spelade mot Stockholmslaget Djurgårdens IF i SEF Trophy finalen på SKF Arena.

Det var ett fartfyllt möte mellan IFK och Djurgården. Tempot var högt från start och Djurgården var det spelförande laget. Halvägs genom den första halvleken fick Djurgården ett rött kort efter en tuff utmaning. Frisparken spelades under väggen och kunde räddas av målvakten. Med en spelare mindre skiftade balansen i matchen och spelet studsade mer mellan de två målen.

Andra halvlek fortsatte i samma anfallsanda. Båda målvakterna hanterade dock pressen väldigt bra och efter fulltid fanns det fortfarande ingen vinnare. Det behövdes straffar för att utse en vinnare. Efter fem straffar var stod det 4–4 då båda målvakterna lyckades rädda en straff var. IFK vann i slutändan, med slutresultatet 5–4.

IFK Göteborgs lagkapten Elvis Van Der Laan kommenterade på matchen.
– Helt otrolig känsla just nu. Ska jag vara helt ärlig, vi hade ingen aning om hur det skulle sluta, jag finner inga ord just nu, det är helt sjukt, säger Van Der Laan.

– Vi tror på vårat lag, vi tror på varandra. Nyckeln till vår framgång är att vi alltid jobbar som ett lag, oavsett vilka vi möter, oavsett om de är en man mindre eller vilka omständigheter så jobbar vi alltid som ett lag, säger Van Der Laan.

Läktarna var fulla av IFK supportrar som höll ljudnivån uppe genom hela matchen.
– Helt sjukt, det är en glädje att ha dem bakom sig. Helt galet, säger Van Der Laan.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy