Gothia Cup

Drömmål visade vägen för IK Uppsala Fotboll

De vinner G18-kategorin.

IK Uppsala Fotboll vinner guld i G18-kategorin. Det efter att ha besegrat norska Sogndal FK i finalen med 3-1.
- Det känns otroligt skönt, det är en sjuk känsla, säger Agnes Ahlsson.

Den första halvleken var en händelserik sådan. IK Uppsala exploderade ur startblocken och tog ledningen efter endast två minuter. Sogndal kvitterade snabbt, innan Uppsala återtog ledningen genom en fantastisk frispark av Agnes Ahlsson. Strax innan pausvilan utökade Uppsala sin ledning till 3-1 efter en nick av Stina Leffler.
- När jag fick frisparken tänkte jag att nu kör vi, så gick den in. Det var en fantastisk känsla, säger Agnes Ahlsson, som blev utsedd till finalens MVP.

Uppsala förblev dominanta i den andra halvleken och hade de flesta och bästa chanserna. Sogndal hade en boll i mål, men målet blev bortdömt på grund av ett regelbrott i samma situation. Efter det bortdömda målet kom Sogndal aldrig riktigt nära, och matchen slutade 3-1 till Uppsala.
- Vi är så bra och sköter alla situationer helt utmärkt. Allt från målvakten till anfallarna i det här laget gör det så bra matchen igenom, säger Agnes Ahlsson.

Vinsten innebär att IK Uppsala Fotboll är mästare i G18-kategorin.
- Detta är det största som jag har upplevt som fotbollsspelare. För en ungdomsspelare är Gothia Cup det största som man kan vinna, säger Agnes Ahlsson.

Sogndal FK - IK Uppsala Fotboll
Gamla Ullevi
1-3 (1-3)

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy