Gothia Cup

Inga tecken på jetlag i Wellington United Diamonds första match

Lag reser från hela världen för att spela Gothia Cup, och färdas således väldigt långa distanser. Längst av alla har våra två lag från Nya Zeeland tagit sig. När Wellington United Diamonds tog sig ut på planen för deras första match under dagen, hade de en 30 timmar lång resa i ryggen där de färdats ungefär 18000 kilometer.

Wellington till Melbourne, sedan Singapore, London, Stockholm för att sedan till slut ta sig till Göteborg. Det var resplanen. För tjejerna i Wellington United Diamonds har färden varit lång. Men när de idag spelade sin första match fanns det inga tecken på jetlag eller trötta ben. Då de slog det svenska laget Eskilsminne IF med 3-1 genom en imponerande insats.

“Vi spenderade en vecka i London innan vi åkte vidare till Sverige. Att resa så långt är väldigt krävande, så det var skönt att få spendera lite tid på marken och få flygresorna ur systemet”, säger Sophie, en av spelarna i laget.

Deras första intryck av Sverige är att det är väldigt annorlunda gentemot Nya Zeeland. Bilarna kör på “fel sida” av vägen till att börja med. Tjejerna är överens om att ingen i laget någonsin rest så här långt förut. Men att börja turneringen med en seger är ett bra sätt att landa. Sam, Amanda och Sophie, tre av spelarna i laget, ler när de pratar om vinsten. 

“Det är väldigt spännande att vara här och vi är väldigt glada över resultatet. Det är svårt att veta vad vi ska förvänta sig oss av motstånden här, men en vinst i första matchen stärker vårt självförtroende. Särskilt då vi vände matchen”, säger dem. 

Vad de förväntar sig av resten av turneringen är i det här läget svårt att säga. Men näst på agendan är att återhämta sig och ladda om inför kvällens invigning på Ullevi. 

“Vi är väldigt tacksamma för att vara här och vi kommer njuta av det. Vad gäller de kommande matcherna kommer vi tänka på en match i taget och så får vi se hur det går”, säger dem.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy