Gothia Cup

Jonas Eriksson blir domarambassadör för Gothia Cup 2024

Den förre internationella toppdomaren Jonas Eriksson får en viktig roll i Gothia Cup 2024.

Jonas Eriksson blir domarambassadör för Gothia Cup 2024.
– Jag känner en stor stolthet över att jag får vara ambassadör för något så fint som för domarna i världens största fotbollsturnering, säger Jonas Eriksson.

Jonas Eriksson har utöver 340 matcher i Allsvenskan och 47 matcher i Superettan också dömt över 140 internationella FIFA- och UEFA-matcher. Han har varit domare i både VM- och EM-slutspel samt höll i pipan i Europa League-finalen 2016. År 2010 rankades han som en av Europas tio bästa domare.
– Jag drömde om att spela Gothia Cup som ung kille, men det blev inte så. Min förening valde andra turneringar och resor. Som domare fick jag däremot vara med på Gothia Cup 1998 under min steg 5-utbildning, det vill säga sista steget innan man blir elitdomare. Det var en alldeles fantastisk vecka – ett minne för livet, säger 49-åringen.

Nu går Jonas Eriksson in som domarambassadör för Gothia Cup där han kommer att närvara vid den årliga domarutbildningen dagen innan Gothia Cup och sedan finnas på plats ute bland planerna och ge sina bästa tips och råd till domarna.
– Jag tror att det kommer att vara årets roligaste vecka på alla sätt. Turneringen startar dagen efter EM-finalen i Tyskland vilket kommer att ge en enorm boost för alla deltagare, säger Jonas Eriksson.
På vilka sätt kommer du att peppa och stötta Gothia Cups hundratals domare på plats?
– Jag kommer att vara närvarande, prata utifrån mina erfarenheter av 31 års dömande och tusentals matcher på alla nivåer, försöka se så mycket som möjligt, ge enkla tips och inte förändra de domare som är där. De är på Gothia Cup för att de är duktiga domare, min roll är inte att förändra dem – utan att justera och kalibrera mindre detaljer som min erfarenhet kan bidra med, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy