Gothia Cup

Kinna IF snabbast av de lokala lagen: ”Otroligt kul”

Intresset för att anmäla sig till Gothia Cup var rekordstort när anmälan öppnade förra veckan. Redan under första halvtimmen signade över 1 200 lag upp sig för Gothia Cup 2025.

Kinna IF var snabbast av samtliga lokala lag med att anmäla sig. De kommer att delta med lag i både B15- och B16-kategorin.
– Att få chansen att möta utländska lag är otroligt kul, säger tränaren Paul Felten.

Ni var det första lokala laget som anmälde er! Hur kom det sig att ni var så snabba?
– Var vi det första lokala laget? Det visste jag inte. Men det är naturligtvis kul! Som de flesta så hängde vi på hemsidan när anmälan öppnades och vad jag förstår så hade alla lite problem i början då trycket på hemsidan var stort. Men jag fortsatte att uppdatera webbsidan och efter några minuter så fungerade allt igen så då kunde vi boka.

Vad har ni för tidigare erfarenheter av turneringen och vad anser ni är det bästa med Gothia Cup?
– Vi var med för första gången förra året och fick helt enkelt blodad tand. Det är fantastiskt kul med så många lag och spännande matcher att detta är något alla unga fotbollsspelare borde få uppleva någon gång under sin karriär. Inramningen är fantastisk!

Vad ser ni mest fram emot?
– Att få chansen att möta utländska lag är otroligt kul. Det är nästan de matcherna man ser mest fram emot.

Hur skulle du vilja beskriva era två anmälda pojklag?
– Vi ett blandat lag med två ålderskullar – 2009 och 2010 – som samlar cirka 35 spelare. Även ifall vi är ett breddlag så har ambitionen och nivån alltid varit riktigt hög. Tack vare detta samlar vi många av de mest ambitiösa killarna runt om i hela Sjuhärad. Ofta kan klimatet i ett akademilag vara lite väl hårt men tack vare att vi lyckats kombinera det familjära i breddverksamheten med bra fokus och tuffa träningar har vi nått till en nivå där vi till och med kan utmana akademilagen runt om i Sverige. Vi är extra glada över att vi lyckades få med två lag inför Gothia Cup 2025, ett i B15- samt ett i B16-kategorin.

Vad har ni för målsättning med er medverkan? Hur långt tror du att ni kan gå?
– Förra året åkte vi ut på straffar i 32-delsfinal mot ett lettiskt akademilag. Det är klart att det kändes tungt där och då eftersom vi vet vilken nivå vi kan spela på. Första delmålet är naturligtvis att gå ännu längre 2025. Sen är det en lång och tuff turnering med många matcher men med lite stolpe in samt att vi håller oss skadefria så kan vi absolut slå alla lag. Så en finalplats är inte helt orimligt, säger Paul Felten.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy