Gothia Cup

Kjelås IL från Norge nickade sig till Gothia Cup-titeln

Den rafflande G13 finalen på SKF-arena stod mellan norska Kjelås IL och franska OGC Nice.

I sann finalanda utspelade sig en jämn första halvlek inför läktarna på SKF-arena. Det syntes långa vägar att varken norskorna eller fransyskorna hade för avsikt att ge sig utan kamp. Båda lagen spelade en underhållande och attackerande fotboll och skapade gott om chanser.

Strax innan halvtidsvilan slog norskorna en vass hörna som efter ett misslyckat rensningsförsök nådde fram till Ebba Asbjørnsen. På ett behärskat sätt förvaltade hon chansen och tryckte upp bollen i nättaket med pannan. Sålunda kunde norskorna starta den andra halvleken med en ettmålsledning över fransyskorna. 

I andra halvlek klarade norskorna av att hålla undan för den inledande franska pressen med bravur. Istället för en kvittering kunde Kjelås IL utöka sin ledning, återigen via Asbjørnsens målfarliga panna. Två distinkta nickmål gav henne det åtråvärda priset som matchen mest värdefulla spelare.
– Det känns helt otroligt, jag är väldigt stolt dels över laget och dels över båda mina mål, jag har en bra panna, säger hon med ett leende.

– Jag trodde aldrig att vi skulle gå hela vägen hit och bli mästare i Gothia Cup, men jag är otroligt glad just nu, det känns fantastiskt. Vi spelade verkligen bra och vann alla matcher. Ikväll blir det fest, avslutar Gothia Cup-mästaren.


MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy