Gothia Cup

Klubben från Tanzania: "Att delta i den här turneringen är fantastiskt"

Magnet Youth Sports Academy från Tanzania kommer till Gothia Cup i sommar.

Tanzanierna är otroligt glada över att få chansen att delta i Gothia Cup 2023.
– Det är en möjlighet att visa upp våra talanger och förmågor, säger ordföranden Tuntufye Mwambusi.

Han berättar om deras klubb.
– Magnet Youth Sports Academy är en fantastisk idrottsakademi och att vara en del av akademin är det bästa valet som våra föräldrar och vi har gjort. Vi tränar under överinseende av utmärkta tränare som alltid finns där för att stötta och vägleda spelarna. Disciplin, ledarskap, lagarbete samt engagemang är värderingar som förenar spelarna. Akademin tränar pojkar och tjejer från fyra till 19 år och har ett seniorlag som är i tredjeligan i Tanzania. Verksamheten startades 2014, säger Tuntufye Mwambusi.
Magnet Youth Sports Academy kommer att representeras av två lag. De kommer att tävla i kategorierna B14B och B16.
– Vi har bestämt oss för att delta i den här turneringen eftersom det är den största ungdomsturneringen i världen. Och vi kommer att få en möjlighet att visa upp våra talanger och förmågor. Det här är en del av fotbollsträningsprocessen. Det är också en chans för oss att förbättra och utvärdera oss själva mot internationella standarder. Det är en fantastisk möjlighet för oss att vara en del av det här evenemanget för att visa vad vi kan och lära oss av andra, säger han.

De kan inte vänta med att resa från Tanzania till Sverige i juli.
– Trots kostnaden för flygbiljetter och annat är våra hjärtan fulla av glädje i den mån att vi glömmer den sträcka vi måste resa! Att delta i denna turnering är fantastiskt och spännande. Vi tackar våra föräldrar, vår akademi och arrangörer för att de gett oss denna fantastiska möjlighet som man inte får många gånger i livet.
Vad är ni mest förväntansfulla över?
– Varje år erbjuder Gothia Cup olika upplevelser och vi kan inte tröttna på det; öppningsceremonin på Ullevi, den lokala reseupplevelsen från en plan till en annan, kulturutbyten och människorna/åskådarna gör att det känns som att tiden går fort. Den goda maten vi äter under turneringen och de fina skolorna vi bor på är något som vi ser fram emot. Vi är också glada över de matcher vi kommer att spela för att visa upp vår potential. Vi jobbar nu på att komma så långt som möjligt eller till själva finalen, säger Tuntufye Mwambusi.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy