Gothia Cup

Kommunstyrelsens ordförande: ”Gothia Cup är helt unikt”

Gothia Cup har ett bra samarbete med Göteborgs kommun.

Jonas Attenius, kommunstyrelsens ordförande i Göteborg, hyllar Gothia Cup.
– Gothia Cup är fantastiskt roligt och helt unikt, säger Jonas Attenius.

Jonas Attenius är full av beundran för Gothia Cup som evenemang.
– Gothia Cup spelas på nästan varenda plan man ser i Göteborg med omnejd. Det är full fart överallt och inte bara centralt utan i hela staden och kringliggande orter. Vi hör om nya rekordsiffror hela tiden och i går var det över 51 000 ungdomar på invigningen. Det är helt fantastiskt. Gothia Cup ger en grymt positiv känsla, säger Jonas Attenius.
Kviberg är ett favoritställe för kommunstyrelsens ordförande under Gothia Cup-veckan.
– Det är 24 planer där, vilket är helt sjukt. När man parkerar bilen kan man få gå en och en halv kilometer för att komma till rätt plan. Det är enorma proportioner på turneringen, vilket är väldigt roligt, säger kommunstyrelsens ordförande.

Han tycker att Gothia Cup har många positiva synergier.
– Det är en otroligt stor turnering som skapar arbete för funktionärer och lockar hit turister, vilket leder till hotellnätter och restaurangbesök. Men framförallt är Gothia Cup enormt roligt för barn och ungdomar. Vi är väldigt stolta över Gothia Cup och vill att turneringen ska vårdas väl. Jag tror att göteborgare känner stolthet över att Gothia Cup spelas här, säger Jonas Attenius.
Hans äldsta dotter spelade Gothia Cup 2018 med Torslanda IK:s F04:or.
– Turneringen ger en boost till både tjejer och killar i olika åldrar. Storasyskon får mig sig småsyskon och får möta lag från andra länder. Det är positivt på alla sätt, säger han.

Gothia Cups evenemangschef Anders Albertsson lyfter turneringens goda samarbete med kommunen.
– Tack vare de goda förutsättningarna som finns i Göteborg har vi kunnat skapa världens största fotbollsturnering för ungdomar i staden. Det hade ej fungerat utan ett gott samarbete mellan organisationen och stadens alla bolag och förvaltningar, säger Anders Albertsson.

Jonas Attenius. Foto: Jesper Hallén

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy