Gothia Cup

Laget från Dundalk vände motgång till något positivt

När Coronapandemin satte stopp för Gothia Cup bestämde sig laget från Dundalk Schoolboys för att skänka de pengar de samlat ihop för resan till Göteborg till en välgörenhetsorganisation som blivit hårt drabbad av pandemin. Nu planerar tränaren Brian och hans spelare för att resa till Göteborg och Gothia Cup 2022.

Laget från Dundalk var anmälda till Gothia Cup 2021, när turneringen tvingades ställa in skänkte de pengarna de samlat in för resan till ett daghem för personer med Alzheimers sjukdom. The Birches Alzheimers Day Care Center är beroende av gåvor och lokala insamlingar. Under pandemin har alla dessa insamlingsevent ställts in vilket har lett till att verksamheten har lidit ekonomiskt, därför var gåvan från Dundalk Schoolboys mycket välkommen.

Vi som lag bestämde oss för att pengarna vi samlat in skulle göra mer nytta hos en lokal välgörenhetsorganisation. Organisationen vi valde, "The Birches" har blivit hårt drabbad under pandemin och vi hoppas att vår gåva ska hjälpa dem att komma tillbaka. Det är också en organisation som många av oss känner för därför var det ett nöje att kunna hjälpa just dem. - säger, Daniel Shields, spelare i laget

Daniel säger också att det det troligen inte kommer vara så svårt att samla in nya pengar för resan nästa sommar. Spelarna är säkra på att lokalsamhället kommer ställa upp och hjälpa laget som de brukar göra. Laget kommer arrangera egna events och så fort restriktionerna släpper kommer de hjälpa till att packa matvaror i den lokala mataffären igen för att samla in pengar. Laget kommer även att hålla i ett quiz under våren för att täcka kostnaderna för nya träningskläder.

För tränaren, Brian Mc Guinness, blir det 11 gången han åker till Gothia Cup nästa sommar. Genom åren har hans lag mött lag från 16 olika nationer och han ser fram emot att delta igen.

Efter varje år säger jag till mig själv att det var det sista, men sen ser jag informationen om nästa års turnering och då vill jag åka tillbaka igen. Göteborg är en speciell stad och Gothia Cup är en väldigt speciell turnering, jag älskar att ge unga spelare från Dundalk chansen att uppleva båda två. Det är något som spelarna aldrig glömmer, möjligheten att spela mot lag från hela världen och träffa människor från många olika kulturer. - säger, Brian Mc Guinness, tränare

Daniel Shields, Stephen McCormack och Ciaran Walsh, spelare i laget

De flesta av spelarna som skulle ha varit med 2021 är för gamla för att delta 2022, men tre av dem kommer få åka med till Gothia Cup. Daniel Shields och Ciaran Walsh åker med för att spela medan Stephen McCormack åker med som assisterande tränare till Brian. De tre spelarna ser fram emot att äntligen få delta i Gothia Cup.

Först och främst är jag väldigt exalterad över att få delta i en så prestigefull turnering, men även glad över att få besöka Sverige som Brian har berättat så många bra saker om. Jag är väldigt tacksam över chansen att få representera min stad i turneringen och jag är säker på att vi kommer njuta av upplevelsen samtidigt som jag hoppas att vi kan mäta oss i tävlingen också. - Daniel Shields, spelare

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy