Gothia Cup

Legendariske målvakten Petr Cech: "Det är en jättebra organisation"

Berömda målvakten Petr Cech är på plats för att stötta sina barn.

Petr Cech var en legendarisk målvakt för både Chelsea och Arsenal. Nu är han i Göteborg för att stötta sina barn under Gothia Cup. Hans son och hans dotter spelar för Phoenix Football Academy som är på plats med nio lag.
– Jag måste säga att det är en imponerande organisation, säger den före detta stjärnmålvakten.

Petr Cech är en legend i Premier League och gjorde 124 landskamper för Tjeckien. Han stöttar sina två barn på två olika områden under Gothia Cup.
– Det är väldigt trevligt att vara här och en bra upplevelse för mina barn att delta i turneringen. Alla vi möter verkar uppskatta att vara här och verkar väldigt nöjda, säger Petr Cech.
Han fortsätter:
– Jag ser att spelarna har roligt och det är ju det viktigaste. Jag gillar att alla nivåer är representerade här; det finns lag från både hårdsatsande akademier och lag på gräsrotsnivå. Det är fantastiskt att de kan spela mot varandra och uppleva att få delta i en så stor turnering.

Det är hans första besök på Gothia Cup.
– Vi har inte åkt tidigare på grund av covid-19 men vi har vänner som varit här flera gånger. De återvänder eftersom barnen är så förtjusta i turneringen.

Hans dotter Adela Cech och hans son Damian Cech trivs jättebra.
– De har jättekul. Alla i laget umgås med varandra och hittar på aktiviteter utanför planen. De får nya vänner. Det är en så bra idé. Du kanske inte är så glad om du förlorar men det blir en positiv upplevelse ändå.
Damian är målvakt, precis som sin pappa.
– Japp, han är målvakt. Han älskar det, vilket är det viktiga. Han gillar att hindra bollen från att gå i mål, säger Petr Cech.

Det är trivsamt att åka tillsammans med familjen.
– Jag gillar att se mina barn spela. Min pappa gjorde det samma för mig när jag växte upp. Han gjorde inget väsen av sig men jag visste att han var där. Han stöttade mig och skjutsade mig till träningar. Det är viktigt att man som förälder stöttar sina barn.
Petr Cech trivs som fotbollsförälder.
– Jag är en tystlåten fotbollsförälder. Jag låter dem koncentrera sig på matchen, sedan pratar vi om spelet efteråt. De vet att vi stöttar dem.

Han tar återigen upp hur mycket han gillar Gothia Cup.
– Det är en jättebra organisation. Det är över 1500 lag här och mycket som behöver fungera. Gothia Cup verkar vara väldigt välskött, allt fungerar väldigt bra. Jag vill verkligen berömma organisationen, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy