Gothia Cup

Lerums IS fortsätter att imponera

Efter en tuff förlust i förra årets final mot Hammarby IF FF på straffar är Lerums IS flickor 16 tillbaka i slutspelet, med målet att återigen få spela om bucklan på lördag. – Vi vill ta revansch för förra årets final. Vi går för guldet, säger Hanna Wijk, lagkapten i laget.

Lerum är en ganska liten kommun som ligger utanför Göteborg. Med ungefär 40 000 invånare. För att producera ett så framgångsrikt lag i dessa förhållanden behöver du få fram en speciell generation, och det är precis vad Lerums IS har fått med deras 16-åriga tjejer. Laget består av hela fyra spelare som har varit med i juniorlandslaget. Något som tidigare landslagstränaren Pia Sundhage ansåg vara makalöst, något som hon inte var säker på att hon sett tidigare, när hon besökte klubben förra året. Hanna Wijk är en av de spelare som nu spelar med juniorlandslaget, och hon berättar om framgångsreceptet de har i klubben.

– Vi tränar väldigt hårt. Alla i laget är vinnarskallar och vill att vi ska vara framgångsrika. Målet är att kunna spela professionellt i framtiden och det driver oss framåt, säger hon.

Receptet verkar fungera. Laget har varit väldigt framgångsrika, och att träningen ger resultat kunde man tydligt se i deras 1/32 final mot Bollnäs GIF. Där de stundtals visade upp fantastiskt fotboll, de var både väldigt bra fysiskt och med fötterna. Man kunde också se att de var en väldigt välfungerande grupp. Något som Hanna håller med om. 

– Vi kommunicerar väldigt bra och har en bra känsla inom laget. Är det något problem på plan eller utanför, löser vi de tillsammans, säger hon.

Efter segern mot Bollnäs GIF spelade de mot det amerikanska laget Minnesota Thunder Acadamy och vann med 1-0. Vilket tog dem ännu ett steg närmare Gamla Ullevi och en ny chans på bucklan.

MAIN PARTNER

SKF

OFFICIAL PARTNERS

Coca Cola
McDonalds
Puma
Länsförsäkringar
Kronfågel
Volkswagen
Liseberg
KLM
NEH

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy