Gothia Cup

Logaen är fotbollsdomare - som hennes pappa

Celebrate the Game är ett fair play projekt som Gothia Cup anordnar tillsammans med vår partner Länsförsäkringar, för att skapa en bättre miljö och ett bättre klimat för alla, både på och utanför planen.

Att vara domare är roligt men inte utan sina svårigheter. Logaen Rahmoun har precis börjat sin resa som fotbollsdomare och hon tycker det är roligt att lära sig nya saker och gå i sin pappas fotspår.

Logaen Rahmoun, 18 år, kliver direkt av fotbollsplanen efter att ha dömt en match och reflekterar på sin position som domare.
– Det är jätteroligt, fast man har mycket ansvar. Man vill vara så rättvis som möjligt. Det är alltid så att någon är missnöjd, så det är jobbigt men man försöker göra sitt bästa och man förbättras med varje match. Man lär sig alltid nya saker, säger Logaen.

Logaen började sin domarutbildning förra året, och det är hennes första säsong som domare. Hon har sin pappa att tacka för att ha slagit in på den vägen.
– Han har varit domare i fem år och han var den som fick mig att börja döma. Han är min förebild. Han är alltid med mig, coachar mig hela tiden, säger Logaen.

Hennes pappa är inte den enda som gillar att döma. Fotbollsdomare är något som går i familjen.
– Min farbror är domare, min kusin också och min lillasyster har precis börjat döma också, säger Logaen.

Hennes bästa upplevelser som domare har kommit när alla har kunnat ha njuta av matchen.
– Ibland är alla nöjda - föräldrar, tränare, spelarna, så man känner att man har gjort sitt jobb bra, säger Logaen. 

Hennes pappa var den som rekommenderade att hon skulle prova på att jobba på Gothia Cup. Han har själv varit domare på turneringen innan och han berättade för henne hur roligt det var. Logaen har uppskattat gemenskapen runt turneringen, få prata på olika språk och få nya kompisar. Hon har redan lärt sig mycket.
– De som är ansvariga för oss idag har jättemycket erfarenheter och jag lär mig jättemycket av dem, säger Logaen.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy