Gothia Cup

Magnet Youth Sports Academy tar dansstegen till fotbollsplanen

Laget från Tanzania bär högtalarna med sig var de än går för att hålla igång glöden i gruppen.

För Magnet Youth Sports Academy är en viktig del av deras uppvärmning att lyssna på musik och dansa tillsammans medans deras fokus är att göra intryck på fotbollsplanen.

Magnet har tagit med två lag, B14 och B16, och de två lagen kommer väl förberedda vid ankomsten till turneringen. Klubben från Tanzania har rest en lång väg till Gothia Cup och de har sett till att göra sig redo för vad som komma skall.
– Våran tränare har sett till att vi har tränat på uthållighet, för i Dar es Salaam är vädret annorlunda. Vi visste att vi skulle komma hit till andra väderförhållanden, en ny utmaning, säger Aryan Suchak, 14 år.

Vädret är inte det enda som de har haft koll på.
– Först tränade vi på de grundläggande grejerna, sedan övergick vi till taktik och vad vi ska göra i olika matchsituationer, fortsätter Aryan.

Klubben har deltagit i Gothia Cup tidigare år. Förra året åkte de ut i sextondelsfinalen och ett år kom de så långt som till kvartsfinalen. Något som de har jobbat på är att förbättra kemin i laget, och se till att de har en trupp där de flesta spelarna har spelat med varandra sedan tidigare. Målet är att vinna trofén.
– Vi kom hit för att jobba hårt och vi vet vad som krävs, vi vet att vi kommer behöva jobba jättehårt, säger Aryan.

Som kapten är det viktigt att motivera sina lagkamrater, något som Justice Kombo, 16 år, vet mycket väl. Han säger att musik är ett bra sätt att inspirera spelarna, och de har specifika sånger som får hela laget att börja dansa med en gång.
– Vi kommer hit och spelar musik i högtalarna, för att se till att hålla igång glöden i laget, säger Justice.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy