Gothia Cup

Makati FC från Filipinerna vinner G12-kategorin

Efter en tuff match i finalen vinner Makati FC från Filipinerna med 5–0.

Finalen i G12-kategorin spelades mellan Hammarby IF och Makati FC. – Det bästa med att vinna är att få dela det med laget, säger Ella Gabrielle Chua.

Den första halvleken började med ett snabbt mål från Ajirapha Kaeobanchong i andra minuten som gav Makati FC en ett-målsledning. Matchen var fortsatt jämn där det var mållöst när signalen för halvtid ljöd. Genomgående i matchen var det mycket känslor på planen.

Direkt i andra halvlek utökade Makati FC sin ledning till 2–0. Hammarby IF hade ett bra försvar men det räckte inte då Makati FC sex minuter senare utökade de även sin ledning till 3–0 och den fullsatta läktaren jublade.
– Det känns bra att vinna speciellt då det varit ungefär åtta år sedan Makati FCs senaste mästerskapstitel, förklarar deras kapten Ella Gabrielle Chua.

Makati FCs anfall fortsatte vara starkt och de utökade sin ledning med två mål båda av nummer 22, Chayada Sawangrom som även gjorde ett hattrick i matchen.
– Det bästa med att vinna är att få dela det med laget, familjen och de hemma i Filipinerna som hejar på oss, fortsätter Ella.

Matchen var fortsatt tuff och när slutsignalen gick hördes det höga glädjerop från Makati FC och läkaren. Tidigare nämnda Chayada Sawangrom blev även efter sitt hattrick utsett till matchenslirare.