Gothia Cup

Makati FC var på Gothia Cup för 39:e året i rad

Det filippinska laget briljerade i turneringen.

Makati FC från Filippinerna kom i vanlig ordning till Gothia Cup. Under 2024 dominerade de.  
– Det är alltid roligt att komma hit till Gothia Cup, sade Maeva Javier, spelare för Makati FC:s G14-lag, om turneringen. 

2024 var det 39:e året i rad som Makati FC befann sig i Göteborg för att delta i Gothia Cup. Dessutom bjöd de på fin fotboll. Bland annat gick deras G14-lag genom hela gruppspelet utan att släppa in ett enda mål. 
– Det har varit väldigt kul att spela Gothia Cup. Vi har vunnit många matcher och presterat bra på planen, säger Maeva Javier.  

 En av anledningarna till att de fortsätter att komma till Gothia Cup är för att det inte finns tillräckligt med motstånd i Filippinerna som kan mäta sig mot dem. 
– Det är en annan sorts erfarenhet att spela mot utländska lag. Spelarna här har exempelvis en helt annan fysik än hemma i Filippinerna och man får känna på fotboll från andra kulturer. Det är mycket roligare än att bara spela mot samma lag där hemma, säger Maeva Javier. 

 Utöver att enbart komma till Sverige för att utmana sig mot mer kvalificerat motstånd gör de det även för den fantastiska upplevelsen som ett deltagande i Gothia Cup innebär. Maeva Javier har verkligen tagit vara på upplevelsen. 
– Det har varit jättekul att få komma hit igen, och jag hoppas att jag får chansen att återvända framöver, säger hon. 

 

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy