Gothia Cup

Målfri premiär för Intercups MX mot Faaberg Fotball

Intercups MX spelade oavgjort i sin premiärmatch av Gothia Cup 2024.

Den första dagen av Gothia Cups turnering har under måndagsmorgonen satt igång. På Heden 4 spelade mexikanska Intercups MX mot norska Faaberg Fotball. Intercups MX är inte bara vana vid att spela Gothia Cup i Göteborg, utan även i Cancun, Mexiko. 

Det är ett regnigt Göteborg som alla de anlända spelarna vaknar upp till. Klockan 8 på morgonen blåses de första matcherna igång och inte mindre regnade det för det. På Heden 4 spelade idag Girls 16 klockan 09.00 mexikanska Intercups MX mot norska Faaberg Fotball. 

I andra halvlek var det uppehåll från regnet och solen lyste igenom molnen med jämna mellanrum. Matchen slutade 0-0 men spelaren Luciana Salas Olivares från Intercups MX såg trots det mest fram emot att göra massa mål under turneringens gång. 

Gothia Cup spelas inte bara i Göteborg numera, utan även i Cancún, Mexico. Luciana har själv aldrig deltagit i turneringen i varken Mexiko eller Sverige tidigare, men berättar att laget hon spelar för har varit med flera gånger. Hon upplever en stor skillnad med att spela fotboll i Sverige jämfört med Mexiko.
– I Sverige har de helt andra strategier och jag tror det beror på att det är helt olika kulturer. De har respekt för andra lag och sådant, säger Luciana efter matchen. 

Intercups MX fortsätter turneringen imorgon 09.30 mot svenska Bollstanäs SK på samma plan som idag, Heden 4. 

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy