Gothia Cup

Malmö FF vann SEF Trophy-finalen: ”Magnifikt”

De två svenska akademierna bjöd på en riktigt bra fotbollsmatch.

Den sista finalmatchen på SKF Arena spelades mellan två svenska storklubbar, IF Brommapojkarna och Malmö FF. Båda lagen klev in i finalen med sex raka vinster i ryggen och ett stort självförtroende.
- Vi gick in med inställningen att spela vårt spel och kämpa för varandra, säger Malmö FFs kapten Vicente Ponnert Hidalgo.
 

Redan från start visade båda lagen varför just de är i final. De var orädda, tekniskt duktiga och fysiskt starka. Bollen spelades på få tillslag med ytterst precision. Försvarsspelet var mer eller mindre fläckfritt under första halvlek och varken Brommapojkarna eller Malmö släppte till några särskilt farliga målchanser.
- Vi har mött Brommapojkarna många gånger och de är alltid ett tufft motstånd, men idag var vi snäppet vassare, fortsätter Vicente.

Andra halvlek sparkades igång och ett målkalas väntade. Bara minuter in kunde Malmö FF, efter ett väluppbyggt anfall, sätta dit 1-0. De utökade sedan ledningen till 2-0 genom ett snyggt nickmål. Brommapojkarna gav sig inte och reducerade till 2-1 genom nummer 89, Leandro Sundkvist, vilket också blev matchens sista mål. 
- Det kändes väldigt skönt att få göra 1-0 målet, det gav oss extra energi och vi spelade med större självförtroende. Vi är vana att spela stora matcher men en final i Gothia Cup är annorlunda, det är så mycket publik och mycket som står på spel. Vi har kämpat länge för att vinna denna turnering så det känns riktigt bra just nu, avslutar Vicente med att säga.

IF Brommapojkarna - Malmö FF
SKF Arena
2-1 (0-0)

Grattis, Malmö FF, till vinsten i Gothia Cup 2024.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy