Gothia Cup

Manchester United-spelaren Kai Rooney: "Pappa hjälper mig mycket"

Manchester United-spelaren Kai Rooney spelar Gothia Cup.

Kai Rooney, son till legenden Wayne Rooney, spelar för sin skola Manchester Grammar School (B14) under Gothia Cup och han är en klinisk målskytt, precis som sin pappa.
– Gothia Cup är den största turneringen i världen, säger den 13-årige talangen.

I sextondelsfinalen mot amerikanska Scandia United SA på Kviberg gjorde han mål redan i första minuten. Han gjorde också ett mål som inte räknades på grund av offside. Manchester Grammar School vann med 2–0 och bokade sin plats i åttondelsfinalen. Tidigare under dagen gjorde han mål i 6–0-segern över Vilnius Football Academy. Fler duktiga akademispelare från Manchester United finns i laget. Som den tekniskt skickliga Tunde Shoretire. Hans 19-årige bror Shola tillhör a-laget.
– Vi har inte förlorat än. Jag tror att vi har ett momentum på gång. Vi fick fokusera, ladda om och vara glada inför nästa match. Jag tror att vi kan vinna turneringen. Vi måste ha den mentaliteten om vi ska vinna turneringen. Förhoppningsvis kommer vi att spela den bästa fotbollen vi kan och vi siktar på att vinna Gothia Cup, säger Kai Rooney.

Han spelar i tröja nummer tio, precis som pappa Wayne Rooney brukade göra. Kai är också en anfallare.
– Jag skulle kunna spela på kanten också, men jag är främst en anfallare som gör mål. Det är vad jag måste fortsätta göra för att vinna turneringen, säger han.
Han har redan gjort ett par fina mål.
– Ja, jag är ganska nöjd med mina prestationer. Självklart kunde jag ha varit bättre, men generellt tycker jag att jag har varit ganska bra. Jag har gjort några mål.
Kai Rooney är väldigt glad över att spela Gothia Cup.
– Det är en fantastisk turnering med många olika lag. Så många olika länder är inblandade. Det är den största turneringen i världen. Känslan här är bra. Det är många olika ställen, vi bor tillsammans och många tittar på. Vi vill fortsätta vinna här.
Kai njuter av vistelsen i Göteborg.
– Det är en fantastisk stad. Folk är underbara och det är god mat.

Han får alltid tips av sin pappa.
– De handlar mycket om att göra mål, för han var ganska bra på att göra mål. Så det är främst tips om det. Han förbereder mig för att komma in i professionell fotboll med rätt mentalitet. Han hjälper mig mycket.
Följer Wayne dig under turneringen?
– Ja, han såg den senaste matchen och han har tittat på matcherna. Han säger att han är nöjd med dem alla.
Vad är dina drömmar inom fotboll?
– Mina drömmar är att vinna Premier League, Champions League och världscupen, säger Kai Rooney.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy