Gothia Cup

Många portugisiska lag ser fram emot Gothia Cup 2021

Mer än 600 lag har anmält sig till Gothia Cup 2021. Det första laget att registrera sig var portugisiska AD Almada 2015. Kanske ingen tillfällighet, då antalet lag från Portugal ökat de senaste åren. – Det är en dröm för de flesta unga spelare och ledare att åtminstone en gång få delta i Gothia Cup, säger Armando Lopes, Gothia Cups representant i Portugal.

Anmälan till Gothia Cup 2021 öppnade för en vecka sedan och trots den pågående pandemin är intresset stort för lag från hela världen. Det första laget som anmälde sig var portugisiska AD Almada 2015, som skickade in sin anmälan 41 sekunder efter att registreringen öppnade. Laget kommer att spela i pojkar 16-klassen nästa sommar.

– Det är med stor glädje vi blev det första laget att bekräfta vårt deltagande i en fotbollsturnering av den storleken och med den kvaliteten som Gothia Cup. Vi ser fram emot en oförglömlig vecka både när det gäller det fotbollsmässiga och när det kommer till det sociala utanför planen och att få den upplevelsen tillsammans, säger Pedro Alves, ordförande i AD Almada 2015.

Laget hade tränat för och sett fram emot den här sommarens Gothia Cup, innan det nya coronaviruset bröt ut och ställde in sommarens alla stora evenemang.

– Det var med stor sorg vi var tvungna att ställa in vårt deltagande 2020. Även om vi är mitt i en extraordinär situation, tror vi att när det är dags för turneringen nästa sommar så kan vi delta även med de restriktioner som gäller just nu, säger Pedro Alves.

Faktum är att antalet lag från Portugal som skulle ha deltagit i Gothia Cup 2020 låg på rekordsiffror, bland annat skulle ett lag från Azorerna delta för första gången någonsin. Armando Lopes, Gothia Cups representant i Portugal, förklarar att intresset för att resa utomlands för att delta i ungdomsturneringar, ökar i landet.

– Numera är en stor del av de portugisiska ungdomslagen välbekanta med Gothia Cup, efter flera år av möten med lag från norr till söder. På det sättet är det inte att undra på att antalet lag som deltar i Gothia Cup ökar för varje år, säger Armando Lopes.

Efter sommarens besvikelse ser han fram emot ett framgångsrikt 2021 i stället.

– De flesta lagen som skulle ha varit med i somras, planerar att vara med nästa år i stället. Några lag har bokat om sina resor till nästa år. Men pandemin som fortfarande pågår, behöver lägga sig för att föräldrar ska känna trygghet i att låta sina barn resa utomlands på internationella evenemang igen. Vi hoppas att det händer så fort som möjligt och att vi kan få ett stort portugisiskt deltagande i Göteborg i juli 2021, säger Armando Lopes.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy