Gothia Cup

Markus Algards insamling hjälper ukrainska lag till Gothia Cup

15-åringen från London har startat en insamling för att hjälpa ukrainska lag att resa till Göteborg och delta i Gothia Cup.

Markus Algard är en 15-årig fotbollsgalen kille från England. Han spelar för Bloomsbury Academy, men kommer att åka till Gothia Cup 2023 med Phoenix Football Academy. Förra sommaren deltog han i Gothia Cup och han var så exalterad över sin erfarenhet och alla internationella lag han träffade på skolan han bodde i att han nu vill ge chansen till andra ungdomar som inte har möjlighet att åka hit och få samma upplevelse.

Han bestämde sig för att han ville hjälpa ukrainska lag. Gothia Cup gav honom kontaktuppgifter till FC Pidshypnyk från Lutsk.
– Den här idén började när jag deltog i Gothia Cup i somras. Jag blev chockad över det stora utbudet av länder som lag kom ifrån. Jag trodde aldrig att jag någonsin skulle träffa någon från Mongoliet i hela mitt liv, men jag träffade ett par mongoler som bodde på samma skola som jag och det var bara en så overklig upplevelse för mig. Senare vid öppningsceremonin när alla hejade på Ukraina när de gick ut var så hjärtevärmande att se. Detta inspirerade mig att vilja hjälpa till att få fler underprivilegierade barn till turneringen. Jag pratade med Jenny Söderman på Gothia Cup om mina idéer och hon satte mig i kontakt med den ukrainska klubben FC Pidshypnyk som jag nu finansierar lag för den kommande sommaren, säger Markus Algard.
Vad är ditt mål med denna insamling?
– Det första skulle vara att helt finansiera två lag att spela vilket skulle kosta ungefär 18 000 Euro. Men jag jobbar fortfarande hårt på att samla in pengar och kanske kan till och med tre eller fyra lag vara möjliga.
Hur har responsen varit hittills?
– Responsen jag har fått har varit överväldigande positiv. Många givare som jag nådde ut till har gett mycket positiv feedback och uppmuntrande ord. Hittills, tio dagar in i insamlingsprocessen, har jag samlat in 10 900 euro vilket räcker för att täcka kostnaderna för ett helt lag. Jag tror att det definitivt är möjligt att nå riktmärkena för två eller till och med tre lag också. 100 procent av pengarna går till boende, resekostnader, madrasshyra, anmälningsavgifter, lagkläder och försäkringar. FC Pidshypnyk är mycket nöjda med alla framsteg, säger Markus Algard.

Sergiy Shlapa i FC Pidshypnyk är berörd av Markus initiativ.
– Jag blev verkligen förvånad när jag fick ett mejl från Markus i början av detta år angående initiativet. Jag förväntade mig inte det. Det är otroligt. Vi känner inte Markus och har inte träffat honom utan han kontaktade Gothia Cup och bad dem skicka mina kontaktuppgifter. För oss är det väldigt viktigt att folk vill hjälpa oss, och vi kommer nu att ha möjlighet att medverka på turneringen i år. Vi ser att Markus redan har samlat in halva beloppet och vi kan redan nu anmäla oss och betala alla kostnader för ett lag, säger Sergiy Shlapa.
Han fortsätter:
– Våra unga spelare är väldigt glada över att vi, i denna svåra tid, kommer att få delta i turneringen en gång till. Tyvärr är det inte möjligt att hitta sponsorer i Ukraina som kan betala alla nödvändiga kostnader nu. Vi är tacksamma gentemot Markus, så stort tack till honom. Vi uppskattar stödet från honom mycket. Vi vill också tacka Gothia Cups ledningsgrupp. De ger oss gratis boende och måltider för ett lag. I år kommer vi att ha möjlighet att vara med i turneringen med två lag, ett pojklag och ett flicklag, säger han.

Ni hittar Markus insamling HÄR.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy