Gothia Cup

Med hjälp av gemensamma krafter gick drömresan i lås

Gothia Cup Cancún var det första steget för de beslutsamma tjejerna i Playa G14 som bara har ögonen på vinst.

Tack vare lokala sponsorer och föräldrar, samt mycket dörrknackning, lyckades laget med att samla ihop vad de behövde för att åka till Sverige och spela Gothia Cup.
– Jag ville visa min dotter att det är möjligt, säger Carmen Ayala.

Mexikanska Playa var med i den första upplagan av turneringen i Cancún och de kunde knappt tro det när dem vann. Vinsten innebar att de vann deltagande i Gothia Cup 2023 i Göteborg. Men det var inte helt självklart att de skulle tacka ja och kunna åka över på grund av resekostnaderna och det fanns personer runt laget som var negativt inställda. Carmen Ayala, en av föräldrarna som har åkt med på resan, var inte beredd att acceptera den attityden.
– Jag ville visa min dotter, alla tjejerna, att det är möjligt, säger Ayala.

Det var viktigt för föräldrarna att visa spelarna att de kan uppnå det dem drömmer om med hårt jobb. Föräldrarna slog sina huvuden ihop och hjälpte laget att samla ihop pengar för resan. Hon beskriver hur de gick från dörr till dörr och knackade, sålde mat och bad vänner och familj om hjälp att uppnå insamlingsmålet. De skaffade sig också sponsorer som de bar på tröjorna.
– Vi lyckades tillslut. Min vän hjälpte till med organiseringen. Vi lyckades komma hit med tjejerna och konstatera ‘det var inte bara en dröm,’ säger Ayala. 

Tränare Kato Ramos var lyrisk över vad dem fick uppleva i Cancún och laget fick en inbjudan att återvända nästa år, vilket de planerar att göra. Det han uppskattade mest var upplevelsen som han fick dela med sina spelare.
– Jag gillade att jag fick lära känna laget bättre, att jag fick vara så stolt över dem. Jag älskar dem och jag är så glad över att vi skapar historia tillsammans, säger Ramos.

De har också haft en väldigt bra upplevelse i Sverige, där allt ifrån maten och kulturen till människorna och fotbollen har tilltalat dem.
– Jag är väldigt stolt över dem, de har jobbat riktigt hårt och först och främst ska vi se till att ha kul, säger Ramos.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy