Gothia Cup

Mexikanerna började just spela tillsammans: "Det är en speciell situation"

Tjejerna i det mexikanska laget Inter Caimanes har roligt tillsammans. Gothia Cup är ett sätt för dem att lära känna varandra.

18-åringarna i Inter Caimanes (som tillhör mexikanska storklubben InterCups) har precis börjat spela tillsammans. De gör framsteg hela tiden ute på planen men viktigast av allt är att de har roligt tillsammans.
– Det är en ynnest att få spela i Gothia Cup. Jag är väldigt glad över att vara här och jag är stolt över att representera Mexiko, säger spelaren Dominique Castillo.

Det är första gången mexikanskorna är i Sverige och de flesta av dem har inte besökt Europa förut.
– Sverige är ett väldigt vackert land, jag har inte varit här förut. Fotbollsturneringen är fantastisk, vi har jättekul. Det är en så skön känsla när alla är så passionerade om fotboll, det blir intensivt och jag gillar det, säger Dominique Castillo.
Hon klagar inte på hettan.
– Jag är van vid hetta. Det här som en kall dag i Mexiko, skrattar hon. Jag tycker att det är fint väder här.

De vann en av sina matcher i gruppspelet och spelar i B-slutspelet.
– Resultaten har varit blandade men vi är ett nytt lag som aldrig spelat ihop förut. Vi har precis träffats så vi lär oss om varandra hela tiden. Så givet förutsättningarna har vi gjort bra ifrån oss. Det är en annorlunda situation, säger Dominique Castillo.
Det har gått bra att få ihop gruppen trots att de inte kände varandra innan resan.
– Vi har blivit som en familj och det har gått fort. På bara några dagar har vi blivit en familj. Vi har varandras rygg där ute, det är en underbar känsla, säger hon.

Dominique Castillo tycker att laget har potential.
– Om vi hade spelat ihop i flera år som de flesta lagen här hade vi varit ett av de bästa lagen.
"Nicky", som hon kallas, är från Cabo San Lucas på den kaliforniska halvön i nordvästra Mexiko.
– Det ligger på stranden, säger hon med ett leende.
Nya äventyr väntar henne när hon återvänder.
– Jag ska börja på college i augusti. Det blir USC (University of Southern California) i Los Angeles och jag hoppas att jag kommer med i skollaget där. Jag ska provspela för en plats, säger hon.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy