Gothia Cup

Mighty Eagles Academy planerar sin drömresa

Den kenyanska klubben planerar att komma till Göteborg - med hjälp av sponsorer.

Mighty Eagles Academy ligger i Kitale i Kenya. De har en dröm: att spela i Gothia Cup i Göteborg. Nästa sommar kommer de förhoppningsvis att uppfylla den drömmen. Deras U17-lag är anmält till turneringen.

Mighty Eagles Academy grundades 2019.
– Akademin engagerar unga människor från olika byar med fattig bakgrund, här i Kenya. Vi negerar i oss fostra fotbollstalanger från åldrarna 8 till 20 år, både pojkar och flickor. Våra barn är involverade i olika turneringar och matcher här i Kitale och andra närliggande regioner. Vi har några duktiga killar och tjejer som också kan säkra high school-stipendier när de spelar och deltar i sina skollag, säger Moses Zewedi, klubbens grundare och manager.
Drömmen om Gothia Cup började när han hörde några historier från en akademi i Nairobi.
– Det var något som fick mig att leta efter mer information om Gothia Cup på internet och det kändes som att det är en fantastisk möjlighet att ge våra duktiga ungdomar som vi arbetar med dagligen. De kan få visa upp sina talanger med stor exponering, eftersom de kommer att interagera med många olika spelare från olika nationer i världen.

Det svåra är att få råd med resan för över 20 spelare och fem ledare.
– Mighty Eagles Academy är en grupp som har samlats från olika byar med fattig bakgrund här i Kenya. Vi har bestämt oss för att ge det ett försök för att ta oss till turneringen. Jag förstår att det kan vara en mycket kostsam affär att delta i turneringen, men det är bättre att försöka och misslyckas än att inte försöka alls. Vi ska finansiera vår resa till Gothia Cup genom bidrag från vänner och intressenter, säger Moses Zewedi.
Han fortsätter:
– Redan nu engagerar vi olika intressenter och våra lokala ledare genom att organisera insamlingar från både företagsgrupper, företagare och privatpersoner. Vi håller hoppet vid liv och att delta i Gothia Cup 2023 är vårt främsta mål nu. Idag lyckades jag göra en nationell tv-intervju och vädjade där till kenyaner om deras stöd.
Han har hört många bra saker om turneringen.
– Det jag gillar mest med Gothia Cup är faktiskt att det är organiserat på det mest professionella sätt, precis som en VM-turnering. Mediebevakningen av turneringen är på topp och skiljer sig ganska mycket från turneringarna i Kenya. Att också föra samman unga människor från olika länder och olika kulturer gör att det skiljer sig totalt från våra turneringar runt om och jag skulle älska att resa till Gothia Cup varje år, om vi bara har råd att göra det, säger grundaren.

Deras främsta mål är att samla in de pengar som behövs och sedan komma fram säkert till Göteborg, för att kunna spela turneringen.
– Då är vår förhoppning att se vårt U17-lag göra sitt bästa när de spelar mot motståndarlag, och därefter interagera och bli en global familj genom sporten. Jag tror att mitt lag kommer gå långt, baserat på vad jag ser under träningar och matcher mot lokala lag. Vi har ett lag med de mest talangfulla och målmedvetna ungdomarna där jag är säker på att flera spelare från laget kommer att ses i händelse av scouting under turneringen. Under våra lokala matcher och turneringar blickar Mighty Eagles Academy alltid mot finalen och Gothia Cup kommer inte att vara annorlunda. Right to Dream Academy, våra bröder från Ghana, borde veta att vi kommer för dem, säger han med ett stort skratt.

Vad ser ni mest fram emot?
– Det vi ser mest fram emot är att visa upp våra talanger, vinna titeln, bygga vänskaper och bli en Gothia Cup-familj, för framtida engagemang i turneringen.
Tycker du att fler lag från Kenya borde ta chansen att spela i Gothia Cup?
– Jag tycker att många lag från Kenya borde ta chansen och överväga att spela i turneringen på grund av den höga standarden på turneringen. Det kan också vara en bra plattform för talanger som fostras och bidra till att kenyanska spelare skriver på och spelar för stora lag och deltar i stora mästerskap runt om i världen. Låt mig slutligen tacka turneringssekreteraren Anna Carlqvist för att hon vägledde mig genom vår registreringsprocess. Tack igen! säger Moses Zewedi.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy