Gothia Cup

Minerva Academy FC blev de första indiska Gothia Cup Mästarna någonsin

Det blev en intensiv och fartfylld match när B13-finalen mellan indiska Minerva Academy FC och brasilianska Ordin FC slutade med indisk triumf.

Det tog inte många sekunder från att domarens vissla signalerade avspark innan indierna hade dundrat igenom det brasilianska försvaret och tryckt in ett ledningsmål. Sedan gjorde de samma sak en gång till. Efter fem minuter var ställningen 2-0.

Sedan vaknade brassarna till liv och stänkte in ett vackert reduceringsmål. Resten av den första halvleken blev jämn, men efter ytterligare ett mål kunde Minerva Academy FC i halvtidsvilan samla krafterna inför turneringens sista halvlek i ledning med 3-1.

Efter att Minerva Academy höll brassarna borta från det egna målet under hela den andra halvleken stod det klart att ett lag från Indien för första gången någonsin kan titulera sig som Gothia Cup-mästare.
– Det här är en stor dag för indisk fotboll, vi har arbetat hårt i flera månader för det här, säger lagets målvakt, Yoihenba Khwairakpam.

Under matchens sista minuter började iKhwairakpam inse vidden av deras stundande bedrift. När slutsignalen ljöd på SKF-arena var det svårt att hålla tårarna borta, berättar målvakten.

– Det är väldigt känslosamt, särskilt eftersom vi har ett så stort stöd på plats på läktarna som sjunger för oss och vårt land. Det känns stort att representera Indien genom att vinna Gothia Cup, jag tror att alla som har stöttat oss under denna resa är lika stolta över oss som vi är över dem, avslutar han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy