Gothia Cup

Minnesota Thunder Academy vann det amerikanska toppmötet i G17 Gothia Puma Trophy

NorCal Premier PDP - Minnesota Thunder Academy 1–5 (0–2)

Det var ett amerikanskt toppmöte i G17 Gothia Puma Trophy mellan två lag som kan det där med att vinna. Senaste gången dessa två klubbar mötte varandra var i Gothia Cup finalen 2019 där Minnesota vann 4–0. Det var NorCals femte raka seriefinal.
– Det här är en känsla som inte liknar någonting annat, säger Minnesota kaptenen och målgöraren Isabela Engle.

NorCal kom ut med gasen i botten och de var det spelförande laget till att börja med, något som Minnesota var snabba med att vända på. Minnesotas första mål kom genom Grace Estby som sprang på en lång löpboll och lyckades peta bollen förbi målvakten och försvararen på linjen och in i målet. De såg snabbt till att även få ett andra mål genom lagkaptenen Isabela Engle.

Resultatet stod sig till halvlek. I den andra halvleken var Minnesota snabbt på det igen och Estby satte ribban högt när hon gjorde ytterligare två snabba mål. Det kunde NorCal inte acceptera och Lauren Hunter gjorde ett snyggt reduceringsmål med ett bestämt skott upp i nättaket, och ställningen var 1–4. Estby was ute efter ett hat-trick i andra halvlek och det såg hon till att lösa när hon gjorde sitt fjärde mål i matchen.

Lagkapten Engle kommenterade på vad laget precis hade uppnått.
– Vi är så exalterade, det var riktigt roligt att spela mot ett annat amerikanskt lag och att vinna, speciellt på det sättet som vi gjorde med en 5–1 vinst, det är en känsla som inte liknar någonting annat. Att komma hela vägen från USA till Sverige är otroligt, vi är riktigt upprymda just nu, säger Engle.

Även om Estby var det namn som återkom på målprotokollet så är Engle noga med att understryka att hela laget ligger bakom framgångarna.
– Vi har spelat med varandra hela året och vi använder oss av den lagandan och den kemin vi har för att vinna som vi gjorde idag, säger hon.

Laget har varit väldigt effektiva framför målet och när det kommer till hur de förbereder sig, så verkar det hela vara väldigt enkelt.
– Helt ärligt, imorse åt vi croissanter och drack kaffe till frukost, säger hon med ett skratt.

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy