Gothia Cup

MTV Treubund Lüneburg har deltagit i Gothia Cup 30 gånger

Klubbar som firade ett stort jubileum i Gothia Cup i år prisades vid ett evenemang på fredagskvällen under årets turnering.

Den tyska klubben MTV Treubund Lüneburg är en av fyra klubbar som i år deltog i Gothia Cup för 30:e gången. Jubilarerna fick fina priser för att minnas bedriften.

André Dkhili hos MTV Treubund Lüneburg har organiserat resor till Gothia Cup i många år. Klubben reste till världens största ungdomsturnering för första gången år 1983, det vill säga för 40 år sedan. Sedan dess har de varit här 30 gånger totalt. I år var de här med sitt B13-lag.
– För oss betyder Gothia Cup en vecka med fantastisk fotboll och mycket roligt. Att träffa så många människor från hela världen och spela fotboll mot dem är en fantastisk upplevelse. När du har varit med i Gothia Cup vill du alltid åka tillbaka. Många vänskapsband har knutits genom åren och det är trevligt att se vännerna igen varje år. Speciellt vänskapen med familjen Espinosa från Mexiko, som började 1986 och fortsätter än i dag, säger André Dkhili.

De har upplevt mycket i Göteborg genom åren.
– Det finns så många vackra minnen och varje år är annorlunda. Men de två åren då vi fick representera Tyskland vid öppningsceremonin förblir oförglömliga, säger han.

Lagen som firade ett stort jubileum i Gothia Cup i år:

30 år:
Ljungby IF, Sverige
MTV Treubund Lüneburg, Tyskland
Tegs SK, Sverige
Umeå Södra FF, Sverige

20 år:
Charterhouse School, England
Ekerö IK, Sverige
Halmstads BK, Sverige
IF Limhamn/Bunkeflo, Sverige
Nosaby IF, Sverige
Sandvikens IF, Sverige
SC Nienstedten, Tyskland
SK Sprint-Jeløy, Norge
Skurups AIF, Sverige
Vaksala SK, Sverige
Walddörfer SV, Tyskland
Vendelsö IK, Sverige

B13-laget i Göteborg.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy