Gothia Cup

NorCal Premiere PDP vann B16-finalen: “Det känns overkligt”

NorCal Premiere PDP vann mot Stjarnen 1 på Gamla Ullevi.

NorCal Premiere PDP gick segrande ur B16-finalen. Det efter en 7-6 seger mot Stjarnen 1 efter straffar på Gamla Ullevi Arena.
– Jag hade aldrig kunnat drömma om att vinna något sånt här, säger målvakt Matthew Gomez. 

Inledningsvis såg NorCal Premiere PDP starkast ut med flera målchanser redan 6 minuter in i matchen. Större delen av första halvlek hölls till på Stjarnens planhalva. I 24:e matchminuten gör målvakt Duro Stefan Beic en fantastisk räddning för Stjarnen. Det och ett starkt försvarsspel från Stjarnens mittbackar gav resultatet 0-0 inför pausvila. 
– Jag tyckte vi spelade bättre och var säker på att ett mål skulle gå in så småningom, säger Matthew Gomez. 

I början av andra halvlek vände matchen och Stjarnen stod för den starkaste insatsen och fint försvarsspel. Den jämna matchen skapade ett flertal närkamper. Trots en tuff match med flera målchanser och skott på mål, så stod det 0-0 vid avblås. 
– Jag trodde på mitt lag, men var hela tiden redo för straffar, säger Matthew Gomez. 

Den spännande matchen fick slutligen avgöras på straffar. Första straffen slås av NorCals Lucca Bainotti. Ett välplacerat mål gav NorCal ledningen. Stjarnen kvitterar direkt med nummer 10, Isak Aron Vioisson. Slutresultatet blir … och … står som vinnare av årets Gothia Cup. 
– Det här känns som den största stunden i mitt liv. Jag har precis vunnit en turnering jag bara kunde drömma om att få vinna, säger Matthew Gomez efter straffavgörandet.

Som utmärkelse för sitt fina målvaktsspel fick Matthew Gomez äran att ta emot pris som matchens lirare. 
– Jag har aldrig vunnit ett sånt här pris innan, och igen - det känns overkligt, avslutar Matthew Gomez. 

Stjarnan 1 - NorCal Premiere PDP
Gamla Ullevi
6-7 (0-0)

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy