Gothia Cup

Norrby tog titeln i B14 efter två magiska mål

Norrby IF-San Francisco Deltas B14 (2-1)

B14-finalen mellan San Francisco Deltas från USA och Svenska Norrby IF blev en stegrande historia. Två lag som varit dominanta genom hela turneringen skulle nu göra upp om guldet på SKF Arena.

Det var tydligt att dagen med stor D var här, två lag som egentligen hela första halvlek spelade en försiktig men organiserad fotboll. Inga rejäla målchanser åt något håll, utan lagen hade satt sin fokus i försvarsspelet. När domaren väl blåste för halvtid var ställningen 0-0, något bägge lagen förmodligen var nöjda med.

När andra halvlek startade var det som att två nya lag intagit SKF Arena. Redan i den första minuten av andra halvlek var målnollan spräckt. San Francisco Deltas fick jubla efter ett fint anfall längs kanten. Norrby skulle resa sig sex minuter senare. Ett inlägg som studsade ut perfekt till en fristående spelare som iskallt satte bollen i nättaket.

Det skulle dröja ytterligare några minuter innan det var dags för ett nytt mål. Norrby använde energin från 1-1 målet att bygga vidare på sitt spel, men det var inget spelmål som gav ledningen. En kanon från cirka fyrtio meter seglade in i Deltas mål. Målet gjordes av Oliver Molander Adevåg som sedan blev utsedd till matchens bäste spelare.

-Det är en helt underbar känsla, att få chansen med detta laget och slutligen vinna är helt magiskt, säger matchhjälten Oliver Molande Adevåg.