Nytt år och nytt rekord när anmälningarna öppnade

Nytt rekord sattes när Gothia Cup öppnade anmälan för nästa års turnering. Det tog bara fem minuter och sedan var kategorin för lokala lag fullbokad. Men det var inte bara lokala lag som hängde på låset – efter 30 minuter hade över 400 lag, från 13 länder, anmält sig.

Anmälan för den 46:e upplagan av Gothia Cup öppnade klockan 10.00 i dag och över hela världen var lag redo, oavsett vilken tidzon de befann sig i. Lag från USA och Kanada fanns bland de lag som hade anmält sig inom tio minuter, vilket betyder att de var standby tidigt i gryningen, eller till och med, mitt i natten.

Men det var framför allt de lokala lagen som var mest angelägna om att anmäla sig så fort som möjligt. Och det var de tvungna till, med tanke på att det förra året bara tog rekordkorta tolv minuter för kategorin att bli fullbokad. Det rekordet är nu utraderat – det tog smått osannolika fem minuter innan kategorin med lokala lag var fullbokat.

– Vi trodde att förra årets rekord skulle bli svårslaget men det är förstås oerhört glädjande att intresset över att vara med i världens största ungdomsturnering är så enormt stort, säger tävlingsledare Niclas Freiholtz.

Svenska laget IF Mölndal Fotboll var det allra första laget som anmälde sig. Det första utländska laget var MTW Gifhorn från Tyskland. Lag från Skottland, Norge och Portugal fanns också bland de lag som hade anmält sig efter bara tio minuter.

Trycket på servrarna var fortsatt högt och efter bara 30 minuter hade över 400 lag anmält sig.

– Det är fantastiskt att se att intresset ökar varje år och det ger oss ännu mer motivation i vårt arbete att göra en så bra turnering som möjligt, säger Niclas Freiholtz. 

De deltagande lagen anmäler sig till fyra olika kategorier: boende på skola, boende på hotell, lag som ordnar egen inkvartering och lokala lag som bor hemma under turneringen. 

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy