Gothia Cup

Ope IF:s G15-lag debuterar i Gothia Cup: "Givande upplevelse"

Ope IF:s nu 15-åriga tjejer har aldrig spelat Gothia Cup.

Därför ser de verkligen fram emot sommarens debut i världens största fotbollsturnering för ungdomar.
– Det är en rolig och givande upplevelse som vi kommer att få dela tillsammans, säger ledaren Pelle Hollsten.

Ope IF har drygt 1 100 medlemmar, strax över 650 stycken spelare från sju års ålder upp till A-lagsnivå och 140 ledare i olika roller. Ope IF är ett bra exempel på en jämlik förening då föreningen består av lika många tjejer som killar.
– Det är en ständig strävan efter jämlika villkor och rättvisa förutsättningar och det med en styrelse och en ledarstab som kan spegla den jämlika strategin. Vi är främst en breddförening där målsättningen är att så många som möjligt ska vara verksamma i föreningen så länge som möjligt. Det kan då innebära att man spelar länge eller slutar spela och istället stannar kvar i föreningen som ledare, domare eller annat, säger verksamhetschefen Maud Stålhandske.

Pelle Hollsten motiverar varför Ope IF har anmält sitt G15-lag till Gothia Cup 2023.
– Som de flesta lag inom Ope IF har vi varit på Hudik Cup och även spelat i vår egen Storsjöcupen. Dock satte vi som mål ganska tidigt i våra tjejers fotbollsutövande att åka på Gothia Cup för att ha något roligt och spännande att sträva efter och se fram emot, men också för att hålla kvar så många tjejer som möjligt i fotbollen. Vi känner att det är en rolig och givande upplevelse som vi kommer att få dela tillsammans. Vi ser det också som en bra möjlighet att möta andra lag med ett annat motstånd som vi inte möter annars, säger ledaren.

Det blir lagets Gothia Cup-debut.
– Vi som lag har inga tidigare erfarenheter men i vårt lag finns ledare som åkt till Gothia Cup med andra lag. De har haft bra upplevelser vilket har spelat stor roll i vårt val av Gothia Cup.
Det är mycket som tjejerna i laget ser fram emot.
– En bra vecka med mycket fotboll. Vi ser det också som en bra, lagbyggande resa. Vi tänker att laget kommer att få kunskap om styrkor och utvecklingsområden. Tjejerna ser - förutom fotbollen - fram emot att vara i Göteborg tillsammans, shoppa och gå på Liseberg, säger Pelle Hollsten.

Mellan Östersund och Göteborg är det inte direkt promenadavstånd. Ope IF kommer att åka buss tillsammans med två andra lag. Även det blir en resa som ska stärka lagkänslan.
– Resan är väl det som tjejerna tycker känns jobbigt eftersom det tar så lång tid. När vi har åkt buss förut brukar tjejerna vara mycket bra på att få tiden att gå och sysselsätta varandra. Det brukar vara mycket sång och många skratt vilket jag är övertygad om att det kommer att bli massor av även under denna resa. Hela resan kan ses som teambuilding då det blir mycket tid tillsammans i olika gruppkonstellationer, säger ledaren.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy