Gothia Cup

Prep School Lions Sky vinner sin första match

Engelsmännen vann med 10-2 mot Backatorps IF i kategorin B12 grupp 6.

Efter en regnig måndagsförmiddag på Heden tittade solen fram i samband med att Prep School Lions Sky skulle sparka igång sin första gruppspelsmatch för Gothia Cup 2024. En match man klarade med bravur och där det bjöds på mycket fina mål. 

Prep School Lions Sky, iklädda grönt, är ingen vanlig klubb eller akademi, utan de är ett gäng fotbollsspelare som har plockats ihop från en och samma skola. Laget landade på Landvetter igår efter en kortare flygresa från London. 
- Resan hit gick bra. Killarna var glada och taggade på att få spela fotboll igen, säger lagets huvudtränare. 

Matchen började jämnt fram till den åttonde minuten där nummer 81, Jack Penfold, gav ledningen till engelsmännen. Bara minuter senare kunde hans lagkamrat Victor Burke med nummer 38 på ryggen rulla in 2-0 målet. Backatorps IF var snabba på att reducera genom nummer 49, Oliver Wahlström som gjorde ställningen till 1-2. Därefter körde Prep School Lions Sky på i full takt och lyckades tillslut göra 10 stycken mål. Laget fick två stycken olika hattrickmålskyttar, nummer 38, Victor Burke och nummer 70, Lucas Way.

Majoriteten av Gothia Cups matcher spelas på konstgräs, vilket är ett underlag som har blivit mycket populärt i Sverige under det senaste decenniet. Stora delar av världen har inte haft samma förändring utan spelar fortfarande primärt på gräs eller grus.
- Konstgräs är inget vi är vana vid. I England spelar vi nästan bara på gräs, det är väldigt sällan vi spelar på konstgräs, men spelarna gillar underlaget, de vänjer sig snabbt, fyller tränaren i med.

Imorgon väntar nya utmaningar för engelsmännen då man ställs mot det spanska laget Vincente del Bosque Academy, som vann sin första gruppspelsmatch mot ett svenskt IFK Stocksund. 


MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy