Gothia Cup

Qviding FIF:s G15-lag debuterade i Gothia Cup: "Alla hoppas att vi får vara med igen"

Qviding FIF:s 15-åriga tjejer spelade i år i Gothia Cup för första gången. De fick minst sagt mersmak.

Lokala klubben Qviding FIF:s G15-lag debuterade i årets Gothia Cup. Och de gick direkt vidare till A-slutspel.
– Vår upplevelse var riktigt bra, säger spelaren Linnea Brandt.


Linnea och hennes lagkamrater gjorde ett starkt gruppspel i sitt första Gothia Cup. De vann gruppen tack vare två vinster och en oavgjord match. I sista gruppspelsmatchen slog de tillbaka ett tyskt lag med hela 16-0 på Kviberg. Linnea Brandt gjorde två av målen i matchen.
– Vi var absolut inte beredda på att vi skulle vinna en match med 16-0. Men det var lite kul, det var en lite annorlunda match än vanligt, säger Linnea Brandt.
I slutspelet blev det direkt respass mot småländska laget Tranås FF, som gick vinnande ur den tuffa bataljen med 1-0. Men Qviding FIF-tjejerna deppade inte för det.
– Vår upplevelse i Gothia Cup var riktigt bra. Det var en rolig och hyfsat jämn grupp vi hamnade i. Det var också vårt första år i Gothia Cup och jag tror att alla i laget tyckte att det var riktigt kul och att alla hoppas att vi får vara med nästa år igen, säger talangen, som också är duktig i handboll (spelar för IK Sävehof).
Vad var det bästa med turneringen?
– Det bästa med Gothia Cup var nog matcherna men också invigningen var riktigt cool att gå på, säger Linnea Brandt.

Tränaren Richard Klausen är imponerad av tjejernas prestationer under veckan.
– De skötte sig jättebra! Vi vann gruppen och åkte senare ut mot ett lag vi dominerade emot men tyvärr hade vi för många skador i gruppen för att få hål på dem, säger han.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy