Gothia Cup

Rekordintresse för Gothia Cup 2023 - lokala kategorin fylldes på tre minuter

Det blev omgående ett stort intresse för Gothia Cup 2023 när registreringen öppnades upp i går.

Sommarens turnering blev lyckad på alla sätt och vis - något som märktes under första dygnet efter att registreringen för Gothia Cup 2023 öppnade. Kategori D med lokala lag fylldes inom loppet av tre minuter (!) och redan har lag från nio länder anmält sig.

Första lokala lag att anmäla sig var Kållered SK:s B14B-lag, som ni ser på bilden ovan.
– Oj, gick det så fort!? Vi tyckte att det var jätteroligt i år och skapade härlig gemenskap i laget. Nästa år hoppas vi på samma fina upplevelse och dessutom på lite bättre resultat också, säger ledaren Petter Frejinger.
FC Rosengård var inte långt efter. Även G14-laget från Malmö var väldigt snabba med att anmäla sig till sommarens stora fotbollsfest för ungdomar. Faktum är att de hade väntat länge på att få anmäla sig.
– Våra tjejer har pratat och längtat efter att spela Gothia Cup så mycket, så jag har haft notis i min kalender sedan i augusti. Vi ser fram emot att möta fantastiska lag och uppleva allt det som Gothia Cup har att erbjuda, säger lagledaren Aleksandra Szmit.

Först att anmäla sig bland de utländska lagen var tyska B15-laget FC Teutonia 05 e.V från Hamburg.
– Coolt att vara först. Mitt mål var att säkra en plats för mitt lag. Jag ser fram emot cupen, det kommer bli min andra som ledare. Senaste gången i Göteborg var 2019. Jag har bara bra minnen från turneringen. Jag önskar oss en trevlig tid, härliga matcher och många nya bekantskaper. Spelarna ser fram emot en gemensam utlandsresa och fantastiska matcher mot internationella lag, säger ledaren Frank Feinle, som organiserar lagets resa.

Den lokala kategorin fylldes alltså blixtsnabbt och även i de andra kategorierna var det hårt tryck. Vi har med god marginal passerat 400 lag till Gothia Cup 2023. Utöver Sverige har lag från Tyskland, England, Irland, Norge, Skottland, Tunisien, Algeriet och USA anmält sig.
– Otroligt roligt att det återigen är så stort intresse för att delta i Gothia Cup. Efter sommarens fantastiska turnering tror jag både vi och lagen är lika taggade på att få se fram emot ännu en underbar turneringsvecka i Göteborg, säger tävlingsledaren Niclas Andersson Freiholtz.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy