Gothia Cup

Right To Dream vann B17 serien för sjätte gången

Right To Dream - AIK FF 2-1 (1–1)

Det framgångsrika laget Right To Dream från Ghana hade chansen att vinna B17 serien för sjätte gången, medans AIK ville utöka sina redan imponerande 14 tidigare vinster på Gothia Cup.

Right To Dream hade bara släppt in ett mål och gjort 17 mål innan finalmatchen. AIK hade på sitt håll gjort 13 mål och släppt in två. Det såg redan på förhand ut att bli ett riktigt spännande möte.

Det var Stockholmslaget som öppnade målkontot tidigt. AIK spelaren Jonah Kusi-Asare sprang på en snyggt spelad löpboll, och han spelade enkelt bort sin försvarare och drämde in bollen i målet. Den kvicka starten var överraskande men Right To Dream kunde snart jobba sig tillbaka in i matchen. De såg till att öka på pressen och började anfalla i vågor. Allt AIK kunde göra var att stå på sig i försvarsspelet, vilket de gjorde briljant men det fanns inget de kunde göra när laget från Ghana hittade en väg igenom och utjämnade till 1–1.

Right To Dream tog med sig sitt anfallsrika spel in i den andra halvleken och AIKs målvakt tvingades till några riktigt bra räddningar för att hålla resultatet vid oavgjort. Det bjöds på några riktigt bra anfall men ingenting som slutade i ett mål och klockan tickade stadigt ned. Men med bara ett par minuter kvar var det tillsist Right To Dream som fick sitt andra mål i matchen på en snabbt tagen hörna. 2–1 blev slutresultatet och Right To Dream fick sin sjätte Gothia Cup vinst.

Lagkapten Saka var full av känslor efter matchen.
– Jag är riktigt glad just nu och jag är stolt över laget, säger Saka.

Det fanns flera bidragande faktorer till deras framgång i turneringen.
–Våra tränare har varit noga med att vi ska ha bra värderingar, vara ödmjuka och tro på oss själva. Det är vad som har lett oss till att vinna turneringar, säger han.

Under firandet efter matchen höll spelarna upp en matchtröja med namnet på en spelare som hade skadat sig innan turneringen och inte kunde vara med.
– Vi ville vinna turneringen för honom. Därför skrev vi hans namn bak på tröjan, säger Saka.