Gothia Cup

Rutinerade Stabaek är redo för Gothia Cup 2024

Den norska akademin har anlänt efter en bussresa från Baerum.

Årets upplaga av Gothia Cup inkluderar 1911 lag. Vissa klubbar är här för första gången, medan andra har varit här många gånger tidigare. Stabaek Fotball är en klubb som är mycket bekanta med Gothia Cup sedan innan, både inom både pojk- & flickfotboll.

Det är med spring i bena och skratt i luften som Stabaek B15 anländer till Quality Hotell i Mölndal. Man lämnade sin norska hemstad Baerum tidigt imorse för att bege sig iväg på en 4 timmars lång bussresa.
- Resan hit var rolig. Vi satt och pratade, skrattade och lyssnade på musik, säger Jonas Wallace som spelar innermittfältare i laget.

Stabaek är en rutinerad och välkänd fotbollsklubb i Norge. Herrarna har både vunnit den högsta serien samt den inhemska cupen.  Idag spelar herrarna i näst högsta divisionen men ser ljust på framtiden då man har mycket bra ungdomslag under sig. 
- Vi har spelat många utomlandsturneringar tidigare, bland annat i Danmark och i Norge, de turneringarna har gått relativt bra. Vi har kommit hit till Gothia Cup med ett stort självförtroende och sikte på att vinna allt, säger Henrik Horvei som är en av lagets målvakter.

Samtidigt som man njuter av nuet och väntar gränslöst på att få spela turneringsfotboll igen, finns det stora framtidsdrömmar om att en dag få stå på de allra största scenerna i fotbollsvärlden. När de får frågan om vilken klubb de önskar att få spela för i framtiden är de eniga.
- Liverpool, säger de båda bestämt.

Imorgon väntar en tidig morgon för att sparka igång gruppspelet men först, bo in sig i hotellet och äta en efterlängtad middag.


MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy