Gothia Cup

Salma Assy spelar med killarna i B16-serien – tagit platsen trots tuff konkurrenssituation

Hon konkurrerar på samma villkor som killarna – och har tagit en plats i B16-laget Alliance FC.

Salma Assy spelar likt många andra flickor i Gothia Cup 16-årsklass.
Men med en markant skillnad – hon spelar med pojkarna.
– Jag älskar fotboll och det är min passion. Det betyder mycket för mig att vara här, speciellt med killarna, säger hon.
 

Salma Assy spelar för Alliance FC:s pojklag i B16-serien. Hon är ytterback och konkurrerar på samma villkor som pojkarna i laget. Faktum är att hon har valts före pojkar som således inte fått plats i den trupp som åkt till Göteborg för att delta i Gothia Cup.
– Om du är bra nog, är du bra nog. För oss spelar det ingen roll om du är en tjej, så länge som du kan spela kommer vi att ligga på dig. Vi har fler pojkar än de som är här så det är inte så att vi inte haft spelare att välja på. Hon förtjänar sin plats och jag vill att hela Gothia Cup ser att vi inte är rädda att ha med en tjej i ett pojklag, säger lagets tränare, Mehran Rowshan.

För Assy är fotboll ett sätt att ta sig igenom livet – även om det då mestadels består av just fotboll. Samtidigt önskar hon att upplevelsen av Gothia Cup gynnar henne även när hon åkt hem till Förenade Arabemiraten.
– Jag hoppas att det bygger mitt självförtroende. Jag tycker det är mer utmanande att spela med pojkarna. Jag hoppas att jag lär mig en massa och att jag får erfarenheter som jag kan applicera när jag kommer hem, säger hon. 

Hon njuter av Gothia Cup. Genom turneringsspel hoppas hon att möta nya typer av lag, spelare och spelstilar.
– Det är naturligtvis annorlunda när vi spelar mot andra lag från Dubai eller från Förenade Arabemiraten. De internationella lagen har andra spelstilar, andra typer av spelare – allt det är väldigt intressant!

Tränaren, Rowshan, avslutar med att det finns mycket positivt i att hon är med, såväl för henne i egenskap av fotbollsspelare som för henne att ta med senare i livet.
– Hon lär sig att hantera en tuff miljö. Hon lär sig hantera det och det kommer att bistå henne i livet och i karriären, eller vad det nu är. Å andra sidan får även pojkarna se att flickor är lika bra som dem.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy