Gothia Cup

Silicon Valley Eagles värdesätter en positiv miljö

Laget från norra Kalifornien i USA har en väldigt positiv inställning.

Nyckeln till framgång är en positiv attityd enligt Silicon Valley Eagles från USA.
– Våra tränare vill att vi alltid håller modet uppe, säger Alen Begovic, spelare för laget.

Om inte spelarna mår bra och har roligt, varför ska de då fortsätta att spela fotboll? Att vinna matcher kanske inte räcker för att motivera unga människor.
– Det är en väldigt uppmuntrande miljö i laget. Tränarna vill få oss att våga, det är toppen. De berättar och instruerar hur vi ska spela utan att gapa på oss säger han med ett skratt.
Han är stolt över att tillhöra Silicon Valley Eagles.
– Vi är en bra klubb med många talangfulla spelare, berättar han.

Alan Begovic är från Santa Clara i Kalifornien. Området runt staden är känt som Silicon Valley och stora IT-företag som Intel har sina kontor där. Han älskar att spela fotboll, eller "soccer" som det kallas i USA.
– Fotboll är världens största sport och den håller väldigt hög nivå här. Det är väldigt tuffa matcher här, vilket är kul. Fotboll är på frammarsch i USA, säger Alan Begovic.

Det är första gången han spelar i Gothia Cup.
– Det är en bra upplevelse att spela mot lag från andra länder, det gillar jag verkligen.
Han gillar vad han sett av Göteborg.
– Vi har inte hunnit utforska staden så mycket än men jag vill prova bergochdalbanorna jag sett och sportarenorna är fina, säger den talangfulla 16-åringen.

Silicon Valley Eagles tävlar i B16-klassen och vann sin första match med 12-0 igår. Idag blev det förlust med 2-1 mot mexikanska MX Green.
– Jag är trött efter matchen. Vi hade kunnat få oavgjort eller vunnit om vi klarat att spela lite bättre. Jag tror att vi kan nå A-slutspel om vi höjer oss lite grann, säger Alan Begovic som gjorde sitt lags enda mål.

Vi önskar Silicon Valley Eagles lycka till!

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy