Gothia Cup

SKF-initiativet Meet the World skapar minnen för livet

Meet the World with SKF bjuder varje år ungdomar från hela världen på en oförglömlig fotbollsupplevelse under Gothia Cup.

Gothia Cup är inte bara världens största ungdomsfotbollsturnering - det är också en plattform som skapar magiska möten mellan barn och ungdomar från olika delar av världen. Tack vare SKF:s initiativ Meet the World får vinnarlagen från inhemska kvalturneringar runt om i världen chansen att delta i Gothia Cup och uppleva en vecka full av fotbollsglädje och kamratskap.

Under turneringen 2023 samlades 20 vinnarlag för en inledande fotbolls-gatufest för att kickstarta veckan utanför den skolan som samtliga SKF-lag bodde på. Med hjälp av dans, sång och framförallt ett tjugotal fotbollar övervanns språkbarriärerna snabbt.
– Det är ett nöje att vara här, bland massor av duktiga lag och härliga människor, och representera vårt land, säger ledaren för årets portugisiska vinnarlag, André Rodrigues.

SKFs Chief Technology Officer, Annika Ölme, uttryckte sin stolthet över projektet och betydelsen av att ge unga fotbollsspelare möjligheten att delta i en sådan global fotbollsfest.
– Det känns fantastiskt att erbjuda unga fotbollsspelande tjejer och killar en sådan här chans. Framför allt handlar den här satsningen om att reducera ojämlikhet och att föra människor närmare varandra. Dessutom har de väldigt roligt under tiden, det är en fantastisk energi här, säger hon.

En spelare i det kinesiska vinnarlaget, Zhou Meiyan, beskriver eventet kort men träffsäkert.
– Det är häftigt att komma hit och träffa fantastiska människor från hela världen som också spelar fotboll, säger han.

Meet the World har skapat en upplevelse som innebär att barn och ungdomar kan mötas, dela glädjen för fotboll och skapa minnen för livet. Under veckan får de chansen att lära sig mer om varandra och omvärlden samtidigt som de utövar sin älskade sport.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy