Partners

SKF stödjer utrullning av Covid-19-vaccin

För utvecklingsländerna och ekonomier med mindre resurser, riskerar bristen på tillgänglig infrastruktur och förmåga att anskaffa vaccindoser, öka redan befintliga ojämlikheter. SKF har därför valt att ge en donation till programmet Global Vaccine Alliance (GAVI) och Covax – för att hjälpa de miljontals människor runt om i världen som har svårt att få tillgång till Covid-19-vaccinationer.

Just nu pågår ett efterlängtat vaccinationsprogram i Sverige och i stora delar av världen. I takt med att vaccinationen av befolkningen fortskrider kommer vi allt närmare en återgång till ett normalt liv och närmare möjligheten att genomföra ett Gothia Cup. Tillgången av vaccin ser dock väldigt olika ut beroende på var i världen man befinner sig. Därför skapades programmet Global Vaccine Alliance (GAVI) och Covax – för att hjälpa de miljontals människor runt om i världen som har svårt att få tillgång till Covid-19-vaccinationer.

 Under hela denna kris har våra team runt om på SKF arbetat obevekligt för att hålla våra anställda säkra och samtidigt fortsätta att stödja våra kunder. Krisen är långt ifrån över, men effektiva vaccinationsprogram över hela världen kommer att vara avgörande för en möjlig upplösning. Denna donation är ett av de sätt som vi kommer att hjälpa till att möjliggöra detta, menar Rob Jenkins, EHS manger, SKF.

Sedan 2006 har SKF varit involverade i Gothia Cup och 2007 klev de in som huvudpartner till världens största ungdomsturnering. De sju senaste turneringarna har SKF Arena på Heden, växt fram till en favorit hos fotbollsälskande göteborgare.

Samarbetet med Gothia Cup är SKF:s största CSR-engagemang då de arrangerar de så kallade Meet the World-turneringarna runt om i världen. De segrande lagen bjuds in till Gothia Cup där de får representera SKF och sitt land, ännu en turnering som pandemin satt stopp för

När världen återhämtar sig från Covid-19-pandemin är jag stolt över att kunna säga att SKF bidrar till att göra denna process smidigare och snabbare, säger Theo Kjellberg, group communication, SKF.

MAIN PARTNER

OFFICIAL PARTNERS

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy