Gothia Cup

Spännande nordamerikanskt derby i Kungsbacka

Nyfunna amerikanska och kanadensiska vänner blev rivaler när en jämn match utspelades i Kungsbacka under torsdagseftermiddagen.

Under torsdagseftermiddagen utspelade sig en jämn och spännande kamp mellan amerikanska Minnesota Thunder Academy och kanadensiska Premier Soccer Academy i G17-klassen. 

Under resan till Göteborg delade lagen buss och lyssnade på musik tillsammans, berättar amerikanskan Natalia Matthews.
– Nu när vi känner varandra lite och dessutom är “grannar” gör det att rivaliteten blir ännu mer påtaglig och att spänningen ökar, men vi kommer ändå att fortsätta vara vänner efteråt, säger hon.

Efter ställningen 2-2 efter fulltid krävdes tillslut en straffläggning för att skilja lagen åt. I slutändan var det kanadensiskorna som drog det längsta strået.
– Det var en intensiv och väldigt jämn match. Man kunde verkligen känna nerverna. Trots det spelade vi bra och kämpade hårt. Nu är planen att gå hela vägen till final och vinna, säger kanadensiskan Chloe Vath.

Trots nederlaget i Kungsbacka berättar de amerikanska spelarna att de haft väldigt roligt under turneringens gång. 
– Det är väldigt bra organiserat och så många bra lag. Vi bor på en skola mitt i Göteborg och umgås med varandra dygnet runt. Det är fantastiskt, säger Matthews.

Även kanadensiskorna har gjort vistelsen i Göteborg till något alldeles extra.
– Mina topptvå-minnen hittills vid sidan av plan är öppningsceremonin, som var helt otrolig, och Liseberg, som vi besökte och hade jättekul, säger Vath.

 

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy