Gothia Cup

Sporting Lagos från Nigeria är mästare i B17E-kategorin

De besegrade FC Tokyo inför dryga 9 000 åskådare på Gamla Ullevi.

Inför cirka 9 000 åskådare på Gamla Ullevi besegrade Sporting Lagos från Nigeria det japanska laget FC Tokyo. Det innebär att de är mästare i B17E-kategorin.
- Lagets prestation var utmärkt, säger Babatunde Akomolede.

Det var Sporting Lagos som kom ut starkast. I den nionde minuten bröt de sig igenom FC Tokyos backlinje och Yusuf Abdullahi kunde rulla in en yttersida utom räckvidd för japanernas målvakt. Tio minuter senare utökade nigerianerna. Babatunde Akomolede avlossade en riktig projektil en bit utanför straffområdet som svävade in i målvaktens högra kryss. In i halvtidsvilan var det en klar fördel för Sporting Lagos.
- Jag försökte bara utnyttja den chans jag hade, och det visade sig att jag använde den väl, säger Babatunde Akomolede om sitt mål.

I den andra halvleken fortsatte Sporting Lagos att vara finurliga framåt och solida bakåt. I den 55:e matchminuten punkterade de matchen när Lucky John höll sig framme och petade in en retur. Sporting Lagos utökade sin ledning ytterligare en gång, och slutresultatet fastställdes till 4-0.
- Lagets prestation var utmärkt, helt perfekt, säger Babatunde Akomolede som utsågs till finalens MVP.

Vinsten innebär att Sporting Lagos är mästare i B17E-kategorin.
- Jag vet inte hur jag ska beskriva glädjen jag känner just nu. Jag vet inte vad jag ska säga, det är bara för mycket, säger Babatunde Akomolede.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy