Celebrate

Team Stewards införs i Gothia Cup

Inför sommarens upplaga av turneringen inför Gothia Cup ett nytt projekt inom Celebrate the Game. Samtliga deltagande lag ombeds att utse en Team Steward inför varje match. Denne ska bidra till en positiv atmosfär och fokuserar särskilt på att stötta sitt lags supportrar och se till att de uppträder på ett bra sätt.

För att göra det enkelt att känna igen dem kommer Team Stewards att bära en speciell väst. Syftet med Team Stewards är att förebygga våld och hot, både på och utanför planen. Det ska inte vara en aktiv tränare eller ledare som är lagets Team Steward utan Gothia Cup önskar att uppdraget tilldelas en vuxen medresenär som följer laget på plats.

Inför turneringen får alla lag information och utbildningsmaterial som beskriver en Team Stewards roll. Lagen ska bekräfta för Gothia Cup att de har tagit del av denna information och att de kommer att fullfölja uppdraget under turneringen. Inför en match är det varje lags ansvar att se till att deras Team Steward får sin väst av planvärden och denne får med sig sin publik till rätta sida och försöker hålla ihop dem så mycket som möjligt. Utöver att tacka domaren för matchen och lämna tillbaka västen efter matchen ska Team Steward bedöma sin publiks uppträdande och informera Gothia Cup om eventuella händelser som inträffat och som inte är förenliga med Gothia Cup och Celebrate the Game-andan.

– Genom vårt fair play-projekt Celebrate the Game arbetar vi varje år för att skapa en bättre miljö för alla, såväl på som vid sidan av planen. Med vårt initiativ med Team Stewards hoppas vi kunna förstärka detta arbete ytterligare. Tillsammans kan vi göra skillnad, säger Niclas Andersson Freiholtz, turneringsledare för Gothia Cup.

MAIN PARTNER

© 2024 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy