Thai Spirit FC återvänder: "Vårt senaste besök i Sverige ledde till och med till tv-bevakning i Bangkok" - Gothia Cup
Gothia Cup

Thai Spirit FC återvänder: "Vårt senaste besök i Sverige ledde till och med till tv-bevakning i Bangkok"

Thai Spirit FC kommer tillbaka till Göteborg med två lag nästa sommar.

Thai Spirit FC deltog i Gothia Cup 2019. Nästa år kommer klubben från Bangkok tillbaka till Göteborg med två lag.
– Gothia Cup handlar inte bara om en fotbollsturnering, utan ger också möjligheter för våra medlemmar att lära sig mer om olika kulturer och värderingar, säger ledaren Lek Monrudee.

De tycker att de fick stor gästfrihet på Gothia Cup 2019 och verkligen trivdes med hela tävlingssystemet.
– Det inspirerade verkligen vårt team att arbeta hårt och gå vidare under de följande åren. Våra yngre ungdomsmedlemmar var imponerade av den internationella erfarenheten av kamratskap, atmosfär och människor. Vi fick generös gästfrihet och uppmuntran från både svenskar och thailändare som för närvarande bor i Sverige, säger Lek Monrudee.
De ser Gothia Cup som en internationell turnering som ger möjligheter för unga människor, inklusive underprivilegierade, att uppleva global harmoni genom sport och lära sig mycket av alla andra.
– Vi är en ungdomsklubb med medlemmar från alla sociala grupper under överinseende av Ajarn Sumet, som har för avsikt att utöka ungdomarnas erfarenhet på internationell nivå. Vi ser verkligen Gothia Cup som en fantastisk möjlighet för unga att visa sina talanger för världen och få livslånga erfarenheter och vänskap. Vårt senaste besök i Sverige ledde till och med till tv-bevakning i Bangkok när vi återvände hem och detta kan ses på Youtube, säger ledaren.

Gothia Cup handlar inte bara om fotboll. Det handlar lika mycket om vänskap och att lära känna människor och lag från andra länder och kulturer.
– Till exempel bestod öppningsceremonin av olika nationer som uppmuntrade ungdomsmedlemmar att interagera och initiera vänskap. Med organisationen i världsklass kände vi att det gav trygghet och bekvämlighet med boende, mat och längre reseupplevelse. Klubben, ungdomsmedlemmar och föräldrar är väldigt tacksamma och glada över en sådan möjlighet, säger Lek Monrudee.
Lek fortsätter:
– Gothia Cup syftar till att förbättra unga talanger, genom att introducera stor tillgång för ungdomar över hela världen att engagera sig och skapa målmedvetna interaktioner genom fotboll. Att få unga människor att vara passionerade och förstå idrottsmannaskap, att det inte bara handlar om seger utan livsupplevelser.

De är glada över att få chansen att komma tillbaka till Göteborg.
– Vi är övertygade om att vi kommer att tillföra den thailändska andan av värme och harmoni och att vara samarbetsvilliga i alla möjliga aspekter för denna tävlings skull. Vårt team är väl förberedda och redo att visa våra färdigheter och sportsmannaanda med leenden och grace. Dessutom kommer vi att använda denna erfarenhet för att fortsätta förbättra upplevelserna för våra ungdomsmedlemmar nu och i framtiden, säger ledaren.
Thai Spirit FC är en fotbollsklubb för alla juniorer från fem till 18 år och ligger i utkanten av Bangkok.
– Vårt upplägg erbjuder en säker och bekväm anläggning där unga människor med alla förmågor och social ställning kan mötas för att njuta av en gemensam kärlek till sport. Thailand är ett sportland och väldigt fotbollsgalet. Vi har många professionella lag plus väldigt många semi- och icke-professionella klubbar. Vi har passionerade supportrar och det finns ett ständigt växande antal människor som spelar fotboll regelbundet på alla nivåer.
De är en ideell klubb som förlitar sig på lokal sponsring och deras grundares generositet.
– Antalet medlemmar växer för varje år. Våra träningskvällar och juniormatcher är alltid välbesökta och vi tror att vi är konkurrenskraftiga i allt vi gör. Vi är stolta över det vi gör och tror att vi spelar en roll i att inte bara ge möjligheter att spela fotboll utan också i att lära ut till exempel kamratskap och inställning, inte bara inom idrotten utan också till livet, säger Lek Monrudee.

Vi ses nästa sommar, Thai Spirit FC!

MAIN PARTNER

© 2020 Gothia Cup. All rights reserved. Integritetspolicy